Чуррос - хрусткі зовні і м'які всередині ароматні солодкі палички з заварного тіста. Найчастіше їх подають з різними сиропами і добавками. Наприклад, з тертим шоколадом, морозивом, йогуртом або кокосовою стружкою. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як приготувати ці оригінальні солодощі своїми руками.
Отже, для приготування чуррос вам знадобляться наступні інгредієнти: вода (230 мл), борошно (160 г), розпушувач (1 ст. л.), сіль (0,5 ч. л.), кориця (1 щіпка), оливкова олія для фритюру.
Крок 1: Для початку всі розсипчасті інгредієнти потрібно просіяти і відправити в одну об'ємну миску.
Крок 2: Тепер потрібно закип'ятити воду і поступово влити її в суху суміш. Робити це потрібно акуратно, постійно помішуючи майбутнє тісто, щоб воно вийшло рівномірним і без грудок.
Крок 3: Готове тісто потрібно залишити постояти на 5 хвилин, щоб воно трохи охололо.
Крок 4: Потім тісто слід перекласти в кондитерський мішок з насадкою-зірочкою.
Крок 5: Розігріти масло у фритюрниці або великій каструлі, але не доводити його до кипіння. Інакше чуррос не прожаряться всередині.
Крок 6: Вичавлювати по кілька смужок тіста прямо в гарячу олію. Коли чуррос стануть золотистими, можна діставати їх з каструлі і відправляти сушитися на паперовий рушник.
Крок 7: Готові чуррос полити соусом на ваш смак, прикрасити будь-якими добавками і подавати до столу. Можна також посипати десерт цукровою пудрою.
- Також раніше ми розповіли про десерти та солодощі, від яких не поправляються. Не знаєте, що з'їсти до чаю після 18.00? Всі найцікавіші, корисні і смачні варіанти ви знайдете в окремому матеріалі.
- Читайте на The Lime, як приготувати легкий чізкейк з джемом. Для створення цього десерту потрібно всього лише слідувати простій покроковій інструкції і знати декілька хитрощів.
Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.