Лайм

Як приготувати вдома ніжний сирний кекс з родзинками - покроковий рецепт і поради

Як зробити просте і смачне частування до чаю

Сирний кекс - відмінний варіант частування до чаю і кави. Цей десерт прекрасно доповнить ваш стіл і точно сподобається вашим гостям і членам сім'ї. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як приготувати легкий і смачний кекс з сиром без особливих зусиль і з найпростіших продуктів.

Отже, для приготування кексу вам знадобляться наступні інгредієнти: пшеничне борошно (150 г), вершкове масло (75 г), цукор (150 г), сир (130 г), родзинки (50 г), яйце куряче (2 шт.), розпушувач (0.5 ч. л.), сіль (0.5 ч. л.), цукрова пудра (1 ст. л.).

Крок 1: Для початку родзинки потрібно залити окропом і дати постояти кілька хвилин. Потім злити воду.

Крок 2: Сир протерти через сито або марлю, також можна подрібнити його блендером або ретельно розім'яти виделкою.

Крок 3: Масло збити з цукром за допомогою міксера до отримання однорідної пишної маси.

Крок 4: З'єднати масло з сиром і знову збити до однорідності.

Крок 5: Всипати решту складових, крім цукрової пудри, ретельно перемішати, щоб всі продукти розподілилися рівномірно.

Крок 6: Додати родзинки і перемішати тісто ложкою.

Крок 7: Викласти тісто в форму для випічки. Форму потрібно попередньо змастити маслом або застелити папером для випічки.

Крок 8: Випікати кекс в духовці 60 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 9: Готовий кекс трохи остудити, присипати цукровою пудрою і подавати до столу.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні