Бігос – традиційна страва польської кухні, до складу якої входить тушкована капуста та декілька видів м'ясних продуктів. Щоправда, є один цікавий нюанс: на приготування вам знадобиться три дні. Як пояснюють досвідчені домогосподарки, саме стільки часу необхідно, аби бігос як слід наповнився смаком та ароматом. Окрім того, кулінарки радять пам'ятати про те, що насиченість страви буде залежати від дотримання пропорцій.
Інгредієнти: 1/2 свіжої білокачанної капусти, 1/2 квашеної капусти, 300 г свинини, 40 г сушених грибів, 200 г ковбаси (щось на кшталт Краківської), 150 г копченого бочка, 1 цибулина, 100 г чорносливу, 200 г червоного сухого вина. Приправи за смаком: сіль, перець, горошок, лавровий лист, англійські трави, гвоздика. Олія для смаження.
Приготування: гриби замочуємо у холодній воді та залишаємо на ніч. Наступного дня гриби відварюємо, нарізаємо соломкою, грибний відвар зберігаємо.
Читайте також: Легкий та вишуканий рецепт: як приготувати салат з креветками і авокадо.
Квашену капусту вимочуємо (якщо дуже кисла), заливаємо водою і варимо близько години. Свіжу капусту солимо і варимо близько 30 хв. Готову капусту проціджуємо, перемішуємо, додаємо гриби та приправи, заливаємо все грибним відваром.
Свинину нарізаємо кубиками, солимо та підсмажуємо до золотистого відтінку. Цибулю, ковбасу і бочок теж підсмажуємо, після чого все разом додаємо до капусти.
Чорнослив нарізаємо смужками і теж додаємо до каструлі. Заливаємо ві компоненти вином.
Читайте на тему: Як приготувати легкий розсольник з рисом на курячому бульйоні: простий рецепт.
Суміш готуємо на маленькому вогні близько години. Після приготування ставимо бігос у холодне місце на 2-3 дні. На другий день страву потрібно знову потушкувати, охолодити і відставити ще на добу. На третій день бігос готовий, нарешті можна куштувати!
- Також дізнайтесь, як приготувати смачні палюшки з картопляного пюре.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.