Квашена капуста – одна з найкорисніших сезонних страв, яка легко готується і може довго зберігатися. І якщо ви вже робили хрумку квашену капусту з буряком або салат вінегрет з нею, цього разу спробуйте зробити цю закуску в гарячому маринаді за лічені хвилини. theLime ділиться простим рецептом, для якого знадобиться мінімум часу та сил.
Інгредієнти: капуста (3-3,5 кг), морква (2-3 шт.), часник (3-5 зубчиків).
Інгредієнти для маринаду: вода (1 л), сіль (2 ст. л.), цукор (100 г), чорний мелений перець (0,5 ч. л.), запашний перець (5 горошин), лавровий лист (5 шт.), оцет (100 мл).
Приготування:
З капусти знімаємо кілька верхніх листочків, потім промиваємо у проточній воді. Дрібно шаткуємо ножем.
Моркву споліскуємо, очищаємо і тремо на великій терці. Часник очищаємо від лушпиння, тремо на терці або пропускаємо через прес.
Змішуємо у великій мисці капусту, моркву та часник.
Читайте також: Як збільшити термін зберігання квашеної капусти, щоб довше не псувалася.
Тепер приготуємо маринад: виливаємо в каструлю воду, додаємо до неї сіль, цукор, чорний мелений перець, запашний перець та лавровий лист. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння, перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися.
Читайте також: Топ-6 кулінарних лайфхаків, щоб квашена капуста була хрумкою.
Кип'ятимо на слабкому вогні 5 хвилин, потім додаємо 100 мл оцту, кип'ятимо все разом ще 2 хвилини і відразу ж заливаємо капусту гарячим маринадом. Ретельно перемішуємо та накриваємо кришкою.
Чекаємо, поки квашена капуста охолоне, і подаємо до столу.
- Раніше ми розповіли, як приготувати квашену тушковану капусту з квасолею.
- Читайте також на theLime, як зварити густий капустняк зі свіжої капусти.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.