Залишаються лічені дні перед найголовнішим святом усіх вірян – Великоднем. Чимало господинь вже визначилися з рецептом паски: одні випікатимуть заварну, яка довго не черствіє, інші – м'яку та вологу паску панетоне, а треті – великодній кекс крафін. theLime підібрав також декілька варіантів глазурі, якою можна прикрасити їх.
Пишна білкова глазур
Інгредієнти: білок (1 шт.), цукор (0,5 склянки), вода (0,5 склянки).
Приготування:
У сотейник наливаємо 0,5 склянки води, додаємо цукор і, постійно помішуючи, варимо спочатку на слабкому вогні, а потім на сильнішому, щоб випарувати воду до отримання густого сиропу. Починаємо збивати білок і, не перестаючи збивати, поступово вливаємо в білкову масу густий сироп тонкою цівкою. Продовжуємо збивати до однорідної маси. Застигла глазур не тріскається і добре тримає форму.
Глазур без яєць
Інгредієнти: маргарин чи вершкове масло (30 г), цукрова пудра (300 г), вершки (50 г), ваніль.
Приготування:
Масло і вершки змішуємо і розігріваємо – до тих пір, поки вони не стануть одним цілим (але не кип'ятити).
Потім змішуємо цукрову пудру з ванільним цукром та з масляною сумішшю. Збиваємо вінчиком або міксером, наносимо на паски, поки вона не застигла. Застигаючи, глазур стає глянсовою і трохи просвічується.
Читайте також: Як зробити густу і красиву помадку для паски з маршмелоу.
Лимонна глазур
Інгредієнти: цукрова пудра (200 г), лимонний сік (3 ст. л.).
Приготування:
У цукрову пудру поступово вводимо лимонний сік, ретельно перемішуючи ложкою суміш. Прикрашаємо паски.
Глазур на желатині
Інгредієнти: цукор (200 г), вода (100 мл), желатин (6 г), лимонний сік (за смаком).
Приготування:
Желатин розчиняємо у 2 ст. л. води, залишаємо на 15-20 хвилин.
У воду, що залишилася, висипаємо цукор, розмішуємо і ставимо на плиту. Тримаємо на слабкому вогні до легкого загустіння рідини приблизно 7 хвилин. Знімаємо сироп з вогню та вводимо в нього желатин, перемішуємо до повного розчинення.
Збиваємо масу міксером на високій швидкості до білого кольору (приблизно 5 хвилин). Додаємо лимонний сік і збиваємо ще 30 секунд.
Через 10 хвилин глазур'ю можна покривати охолоджені паски. Відразу ж, поки вона не застигла, прикрашаємо їх посипкою.
Читайте також: Які страви готують на Великдень і що прийнято святити у церкві.
Шоколадна глазур
Інгредієнти: цукрова пудра (100 г), какао (2-3 ст. л.), молоко (5 ст. л.), вершкове масло (1,5 ст. л.).
Приготування:
Цукрову пудру змішуємо з какао, додаємо трохи підігріте молоко, розм'якшене вершкове масло, ванілін, ретельно перемішуємо. Відразу ж покриваємо шоколадною глазур'ю паски, тому що застигає вона дуже швидко.
Глазур класична "Королівська"
Інгредієнти: яєчний білок (1 шт.), цукор (1 склянка).
Приготування:
Збиваємо білок міксером у міцну піну, потім поступово додаємо цукрову пудру. Все перемішуємо, щоб вийшла однорідна консистенція. Швидко наносимо глазур на охолоджену паску, поки вона не застигла.
- Раніше ми розповіли, як приготувати пухку паску на вершках.
- Читайте також на theLime, як приготувати смачну паску на сирному тісті.
Цікаві новини для вас:
- Коли печуть паски і фарбують яйця на Великдень: який день краще обрати.
- Традиційна страва на Великдень: як приготувати соковиту буженину в рукаві.
- Топ-3 швидкі закуски на Великдень: що приготувати на свято.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.