Лайм

Паска на півлітра молока – найпопулярніший рецепт: як її приготувати

Запам'ятайте цю просту інструкцію

Багато господинь печуть паски напередодні Великодня – тобто у Страсну суботу. І якщо ви вже пробували робити паску на сирному тісті або ж великодній кекс крафін, цього разу урізноманітніть свій пасхальний кошик паскою на півлітра молока. theLime підібрав простий рецепт.

Інгредієнти: молоко (500 мл), борошно (1,5 кг), яйця (6 шт.), ванільний цукор, живі дріжджі (50 г) або сухі (17 г), цукор (300 г), вершкове масло (150 г), цедра лимона або апельсина (за бажанням), шоколад, цукати, родзинки, кориця.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Спочатку приготуємо опару: у миску виливаємо трохи тепле молоко, додаємо 3 ст. л. цукру та живі (пресовані) дріжджі, які потрібно попередньо розламати руками. Все перемішуємо, потім висипаємо сюди приблизно 200 г просіяного через сито борошна. Накриваємо миску харчовою плівкою або рушником і залишаємо опару на 15-20 хвилин у теплому місці без протягів, щоб дріжджі подіяли.

У опару, що підійшла, висипаємо цукор і ванільний цукор, додаємо розтоплене вершкове масло і знову перемішуємо.

В окрему миску розбиваємо яйця та збиваємо їх виделкою. Додаємо їх у миску з рештою інгредієнтів.

Починаємо поступово вводити борошно і замішуємо тісто спочатку в мисці, а потім на столі, присипаному борошном. Робити це потрібно приблизно 10-15 хвилин. Добре вимішане тісто не прилипає до столу та рук.

Читайте також: Як приготувати на Великдень заварну паску, яка довго не черствіє: популярний рецепт.

Якщо тісто все ще прилипає до рук, виливаємо на нього і робочу поверхню трохи олії і вимішуємо тісто ще 5 хвилин.

Викладаємо тісто в миску, накриваємо її харчовою плівкою або рушником і залишаємо приблизно на 1 годину, щоб воно підійшло.

Потім обминаємо тісто в мисці руками та відправляємо ще на 30-40 хвилин, щоб тісто знову підійшло.

Коли тісто підійде, знову змащуємо стіл і руки олією без запаху. Розділяємо все тісто на кілька частин в залежності від розміру форм для паски. Беремо перший шматочок, розминаємо його в пласт, посипаємо цукатами або шоколадною крихтою, загортаємо конвертом і формуємо кулю. Викладаємо її у форму для паски – так, щоб заповнити приблизно половину.

Паски у формах ставимо на деко, накриваємо їх рушником і залишаємо в теплому місці приблизно на 30-40 хвилин, щоб вони підійшли. Потім необхідно змастити верхівки збитим жовтком і за бажанням посипати мигдальними пластівцями.

Ставимо деко в заздалегідь розігріту до 180°С духовку і випікаємо маленькі паски 25-30 хвилин. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою.

Цікаві новини для вас:

  1. Як приготувати паску з рідкою шоколадною начинкою: рецепт на Великдень-2023.
  2. Як приготувати заварну паску на вершках: простий рецепт на Великдень.
  3. Паска-бріош з шоколадом стала кулінарним трендом на Великдень: як її приготувати.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Тягнуться до мистецтва: астрологи назвали найбільш артистичні знаки Зодіаку

Представники яких знаків Зодіаку можуть надихати інших за допомогою музики, живопису, малювання, пісень, танців або фотографії 

Як довго можна зберігати варені яйця і що з них приготувати

Який термін зберігання варених яєць за кімнатної температури і в холодильнику, а також як приготувати яйця по-шотландськи в домашніх умовах

Помідори висаджують у травні: сприятливі дати за місячним календарем

Які дні за місячним календарем найбільш сприятливі для висадки розсади помідорів у відкритий ґрунт, а також як потрібно підготувати рослини