Лайм

Погано родять огірки: чим підживити їх на етапі плодоношення у липні

Запасіться корисними порадами

Підживлення - важливий етап здорового росту та розвитку саджанців на городі. Раніше ми розповідали, чим підживити баклажани в липні, а цього разу поділимося, як удобрювати огірки на етапі плодоношення у другий місяць літа. Дотримання простих рекомендацій допоможе покращити урожай у випадку, коли плоди погано ростуть.

Фото: unsplash.com

На етапі плодоношення та утворення зав'язі найкраще використовувати органічні добрива з високим вмістом калію, кальцію та магнію. Далі розповімо про те, які методи для підживлення огірків обрати у липні.

Спосіб 1: настій курячого або перепелиного посліду

Пропорції краще змінити, настоюючи в 1,5 рази більше добрив, ніж на початку цвітіння. Якщо мова йде про курячий послід, то співвідношення приблизно має бути 1 до 15, замість 1 до 20.

Читайте також: Перевірений народний метод захистить рослини від попелиці: ним користуються з давніх-давен.

Спосіб 2: компост

Інший можливий варіант - підживлення розведеним компостом (2 л на 10 л води). Або ж будь-яким зеленим добривом. Норми витрат приблизно однакові: по 1 літру на кущ.

Спосіб 3: настій попелу

Це ще один можливий метод, який ідеально підійде для підживлення огірків влітку. Для приготування суміші розмішайте 500 г (це 2 склянки) попелу в 10 л води. Дайте рідині настоятися, регулярно її помішуючи протягом двох діб. Далі готовий настій злийте, залиште осад і розведіть у 10 л води. Поливати потрібно по 500 мл суміші на рослину.

Якщо ви надаєте перевагу співвідношенню макроелементів мінеральних добрив і методів традиційного садівництва та городництва, намагайтесь дотримуватися правил внесення мінімальної дози – тоді це стане чудовим доповненням до органіки. Також варто пам'ятати, що давати мінеральну поживу на стадії утворення плодів варто обережно, правильними порціями.

Добрива використовують за одним із рецептів на 10 л води і на 10 кущів:

  • 1 столова ложка сечовини і 2 столові ложки суперфосфату;
  • по 10 г фосфорних, калійних та азотних добрив, або 1 столова ложка нітроамофоски.

Якщо виникли проблеми цвітінням і не з'являється зав'язь, можливе підживлення з підвищеною дозою фосфору: 20г калійних, 30г азотних і 40г фосфорних добрив.

Додаткову стимуляцію можна провести по листю за допомогою суперфосфату (25 г на 10 л), борною кислотою (1 чайна ложка), сечовиною (2 столові ложки) на 10 л води.

Фото: unsplash.com

У разі виникнення проблем із формуванням зав'язі також спробуйте наступну добавку: 25 г суперфосфату, — або повторне обприскування по листю сечовиною, суперфосфатом, настоєм попелу (за ознак нестачі поживних елементів).

Найкраще підживлювати плоди у рідкій формі. Для цього добрива потрібно розчиняти в теплій нежорсткій воді. Також рекомендується удобрювати огірки лише під корінь, таким чином, щоб не замочити поживним складом листя, особливо, якщо мова йде про мінеральні добрива.

Додавання будь-якої речовини під кущі огірків можна робити тільки по вологому ґрунту, після рясного поливу чи дощу.

Читайте на тему: Якщо огірки скручуються, слід негайно змінити полив та внести просте підживлення.

Що стосується часу підживлення, то найкращим варіантом буде вечірній час: коли вода природним чином уже нагрілась до потрібної правильної температури. Удобрюйте огірки в теплі дні з нічною температурою вище 9-10 градусів, в протилежному випадку поживні компоненти правильно не засвоються. Якщо ж погода сира та прохолодна, то кореневі підживлення варто замінити позакореневими.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Навіть коли оточені людьми: які знаки Зодіаку завжди почуваються самотніми

Які знаки Зодіаку відчувають себе самотніми та чому, розповіли фахівці - у списку опинилися Водолії, Тельці, Діви, Козероги

Меню на Великдень: рецепти салатів, які варто приготувати на святковий стіл

Як в домашніх умовах приготувати різні варіанти салатів з червоною рибою, куркою, моцарелою та зеленню, щоб здивувати гостей на Великдень  

Забудьте про бабусині сукні: що одягнути на Великдень, щоб мати доречний і стильний вигляд

Український дизайнер Андре Тан продемонстрував, який одяг можна вдягнути до церкви на святкове богослужіння на честь Великодня