Серпень у багатьох господинь – це сезон консервації. А для деяких приготування заготовок на зиму є своєрідним хобі, яке допомагає відволіктися від тривожних новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви закрили кілька баночок томатного соку або борщової заправки, цього разу зробіть помідори у власному соку і без оцту. theLime підібрав простий рецепт всього з двох інгредієнтів.
Читайте також: Як зробити густий домашній кетчуп, що нічим не поступається магазинному: рецепт на зиму.
Інгредієнти на 2 банки по 1 л: помідори (3 кг), сіль (1,5 ст. л. з гіркою).
Приготування:
Усі помідори ретельно промиваємо у проточній воді. Половину (приблизно 1,5 кг) відставляємо, а на іншій половині робимо на кожному надрізи ножем хрест-навхрест.
Беремо велику каструлю, підігріваємо у ній воду. Опускаємо кожен помідор на 1-2 хвилини в окріп, щоб легко зняти шкірку. Потім за допомогою ножа відокремлюємо її.
Очищені помідори складаємо у чисті сухі банки.
Читайте також: Можна готувати в пакеті і банці: смачний рецепт маринованих помідорів із часником.
Помідори для соку можна не очищати. Розрізаємо їх на невеликі шматочки та подрібнюємо за допомогою блендера, комбайна чи м'ясорубки.
Подрібнені помідори переливаємо в каструлю і додаємо сіль (з розрахунку 1 ст. л. із гіркою на 1 л томатів). Доводимо до кипіння, а потім заливаємо гарячою масою очищені помідори в банках до верху. Така заготовка готується без оцту.
Стерилізуємо заготовку: ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник. Викладаємо в неї банки з помідорами, заливаємо їх водою по плічка. Стерилізуємо приблизно 5 хвилин після закипання води.
Герметично закриваємо та в такому положенні залишаємо до повного охолодження. Потім прибираємо у льох до зими.
У холодну пору року відкриваємо баночку – такі помідори та сік можна використовувати для приготування супів та соусів.
- Раніше ми розповіли, як закрити квашені помідори, щоб не перекисли до зими.
- Читайте також на theLime, як приготувати домашні в'ялені томати в духовці.
Цікаві новини для вас:
- Швидка консервація на зиму: як зробити густе варення з груш, щоб вони не розварилися.
- Багато яблук і ніжне тісто: простий рецепт пирога, який варто приготувати замість шарлотки.
- Прості рецепти з пекінською капустою: які салати можна приготувати на кожен день і до свята.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.