Лайм

Потрібно тільки два інгредієнти: як закрити помідори на зиму, щоб були як свіжі

Спробуйте закрити кілька баночок

Серпень у багатьох господинь – це сезон консервації. А для деяких приготування заготовок на зиму є своєрідним хобі, яке допомагає відволіктися від тривожних новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви закрили кілька баночок томатного соку або борщової заправки, цього разу зробіть помідори у власному соку і без оцту. theLime підібрав простий рецепт всього з двох інгредієнтів.

Читайте також: Як зробити густий домашній кетчуп, що нічим не поступається магазинному: рецепт на зиму.

Фото: instagram.com/olha_yevchuk

Інгредієнти на 2 банки по 1 л: помідори (3 кг), сіль (1,5 ст. л. з гіркою).

Приготування:

Усі помідори ретельно промиваємо у проточній воді. Половину (приблизно 1,5 кг) відставляємо, а на іншій половині робимо на кожному надрізи ножем хрест-навхрест.

Беремо велику каструлю, підігріваємо у ній воду. Опускаємо кожен помідор на 1-2 хвилини в окріп, щоб легко зняти шкірку. Потім за допомогою ножа відокремлюємо її.

Очищені помідори складаємо у чисті сухі банки.

Читайте також: Можна готувати в пакеті і банці: смачний рецепт маринованих помідорів із часником.

Помідори для соку можна не очищати. Розрізаємо їх на невеликі шматочки та подрібнюємо за допомогою блендера, комбайна чи м'ясорубки.

Подрібнені помідори переливаємо в каструлю і додаємо сіль (з розрахунку 1 ст. л. із гіркою на 1 л томатів). Доводимо до кипіння, а потім заливаємо гарячою масою очищені помідори в банках до верху. Така заготовка готується без оцту.

Стерилізуємо заготовку: ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник. Викладаємо в неї банки з помідорами, заливаємо їх водою по плічка. Стерилізуємо приблизно 5 хвилин після закипання води.

Герметично закриваємо та в такому положенні залишаємо до повного охолодження. Потім прибираємо у льох до зими.

У холодну пору року відкриваємо баночку – такі помідори та сік можна використовувати для приготування супів та соусів.

Цікаві новини для вас:

  1. Швидка консервація на зиму: як зробити густе варення з груш, щоб вони не розварилися.
  2. Багато яблук і ніжне тісто: простий рецепт пирога, який варто приготувати замість шарлотки.
  3. Прості рецепти з пекінською капустою: які салати можна приготувати на кожен день і до свята.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні