Лайм

Рецепт солодких маринованих помідорів, який роками залишається популярним у господинь

Зробити їх простіше простого

Чимало господинь полюбляють експериментувати з новими стравами влітку, тому що є велика кількість сезонних овочів. У серпні традиційно збирають великий урожай томатів. І якщо ви вже закрили кілька баночок помідорів у власному соку або густого домашнього кетчупу, цього разу приготуйте солодкі мариновані. theLime ділиться простим рецептом.

Читайте також: Квашені помідори по-єврейськи – рецепт консервації на зиму, який став хітом у господинь.

Фото: instagram.com/oksana_dorosh_rezeptu

Інгредієнти на банку 3 л: цукор (6 ст. л. з гіркою), сіль (1 ст. л. з гіркою), оцет (5 ст. л.), вода (1,5 л), кріп, гвоздика, ароматний перець, чорний горошок перець, базилік.

Інгредієнти для маринаду: цукор (4 ст. л.), сіль (1 ст. л.), оцет (40 мл).

Приготування:

Томати промиваємо у проточній воді. Перебираємо, щоб у консервацію не потрапили пошкоджені чи гнилі, просушуємо на паперових рушниках.

Заздалегідь підготуємо банки та кришки для консервації. Банки промиваємо в проточній воді з миючим засобом або харчовою содою, стерилізуємо в духовці, мікрохвильовій печі або на пару. Кришки обдаємо окропом або кип'ятимо приблизно 5 хвилин у кастрюлі з водою.

Читайте також: З перцем виходять найкраще: простий рецепт маринованих помідорів половинками.

У підготовлені банки викладаємо по декілька горошин чорного та запашного перцю, гвоздику, парасольки кропу, 1-2 листи свіжого базиліка. Потім розкладаємо помідори.

У велику каструлю наливаємо воду і чекаємо, доки вона закипить. Коли вона закипить, виливаємо окріп у банки, зверху прикриваємо кришками. Накриваємо все махровим рушником та залишаємо на 15 хвилин.

Потім зливаємо воду з банок, додаємо в неї сіль і цукор, ретельно перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися. Ставимо на вогонь і доводимо маринад до кипіння, потім вливаємо в нього оцет.

Розливаємо маринад у банки з томатами, закочуємо їх і перевертаємо догори дном. Укутуємо ковдрою або пледом до повного остигання, а потім прибираємо в льох на зиму.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Улюблені з дитинства "Каштани": рецепт печива з маминого записника

Фудблогерка Віта Лавренчук показала, як приготувати ніжне печиво Каштани на варених жовтках

Дубайський шоколад можна зробити вдома - модний десерт не за всі гроші світу

Фудблогерка показала рецепт, за яким можна приготувати супермодний дубайський шоколад вдома

Той самий "зелений салат", що підірвав TikTok: рецепт для післясвяткового розвантаження

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати зелений салат Вітамінна бомба