Лайм

Класичний рецепт помідорів завойовує популярність у господинь: в чому його особливість

Із цим інгредієнтом ви ще не готували

Чимало господинь полюбляють експериментувати з новими стравами влітку, тому що є велика кількість сезонних овочів. У серпні традиційно збирають великий урожай помідорів. І якщо ви вже закрили кілька баночок зелених помідорів або ж у солодкому маринаді без стерилізації, цього разу замаринуйте томати з морквяним бадиллям. theLime ділиться простим рецептом.

Читайте також: Потрібно тільки два інгредієнти: як закрити помідори на зиму, щоб були як свіжі.

Фото: instagram.com/ras_ludmila

Інгредієнти на 5-6 банок по 1 л: помідори (3-4 кг), вода (2,5 л), цукор (10 ст. л.), оцет (150 мг), сіль (2,5 ст. л.), часник (3-5 зубчика), морквяне листя (бадилля).

Приготування:

Заздалегідь підготуємо банки та кришки для консервації. Банки промиваємо в проточній воді з миючим засобом або харчовою содою, стерилізуємо в духовці, мікрохвильовій печі або на пару. Кришки обдаємо окропом або кип'ятимо близько 5 хвилин у каструлі з водою.

У велику каструлю виливаємо чисту відфільтровану воду і чекаємо, поки вона закипить.

Часник очищаємо від лушпиння і поділяємо на зубчики. Помідори ретельно промиваємо в проточній воді.

На дно кожної банки викладаємо кілька гілочок промитого морквяного бадилля і 1-3 зубчики часнику.

Читайте також: Можна готувати в пакеті і банці: смачний рецепт маринованих помідорів з часником.

Потім у кожну банку викладаємо помідори досить щільним шаром.

У киплячу воду висипаємо цукор, сіль і виливаємо оцет. Ретельно перемішуємо та чекаємо, щоб маринад прокипів на плиті 1 хвилину. Потім заливаємо його у банки з помідорами.

Стерилізуємо заготовку: ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник. Викладаємо в неї банки з помідорами, накриваємо їх кришками, заливаємо їх теплою водою по плічка. Після закипання води стерилізуємо 10 хвилин.

Закочуємо мариновані помідори з морквяним бадиллям і перевертаємо догори дном. Укутуємо пледом або ковдрою до охолодження, а потім прибираємо консервацію в льох на зберігання.

Цікаві новини для вас:

  1. Як зробити густий домашній кетчуп, що нічим не поступається магазинному: рецепт на зиму.
  2. Тільки помідори, сіль та цукор: рецепт найпростішого томатного соку на зиму.
  3. З буряком та томатною пастою: як приготувати заправку для борщу на зиму.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами