Лайм

Бандуряники - це деруни, запечені з грибами і сиром: як приготувати давню українську страву

Урізноманітнюйте домашнє меню новими смаками

Бандуряники – давня страва української кухні. Це картопляні деруни, запечені в духовці. Окрім картоплі використовують гриби для ніжного соусу та сир для апетитної скоринки. theLime підібрав для вас простий рецепт цієї страви.

Інгредієнти: картопля (400 г), цибуля ріпчаста (1 шт.), сушений часник (1 ч.л.), сметана (1 ст.л.), борошно (1-2 ст.л.), яйце (1 шт.) рослинна олія для смаження, лисички/шампіньйони (150-200 г), моцарелла.

Читайте також: Український рецепт, який варто спробувати: як приготувати деруни з грибною юшкою.

Фото: unsplash.com

Приготування:

На першому етапі приготуйте деруни. Картоплю промийте під проточною водою, очистіть від шкірки і натріть на дрібній тертці (або на великій, якщо любите більш хрусткі). Відіжміть зайвий сік. Вбийте яйце, додайте трохи борошна, сухий часник і ретельно перемішайте.

Сковороду добре розігрійте, влийте олію без запаху і ложкою викладіть деруни. Смажте на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку.

Далі приготуйте грибний соус. У сотейник викладіть невеликий шматок вершкового масла і розтопіть. Цибулину очистіть, наріжте дрібним кубиком та обсмажте на розтопленому маслі до прозорості.

Читайте також: Легко та з доступних продуктів: як приготувати смачні картопляні палянички.

Гриби ретельно промийте та відправте до цибулі. Додайте борошно та перемішайте. Потім влийте сметану і знову перемішайте. Проваріть соус кілька хвилин до загусання.

На дно невеликої форми для запікання або кокотниці для жульєна викладіть дерун. Зверху викладіть ложку грибного соусу та присипте тертим сиром. Накрийте другим деруном і повторіть шари до верху ємності.

Поставте в розігріту до 190 градусів духовку і випікайте 15 хвилин.

Дізнайтесь також, як приготувати смачну українську страву під назвою ліганці.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Ідеальне добриво: як підживити розсаду йодом і що це дасть

Розповідаємо, як правильно використовувати йод для підживлення рослин і чому розсада його любить

Булочки, які замінять хліб: блогерка розкрила секрет неймовірної хрусткості

Блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати булочки з хрусткою скоринкою замість хліба

Чахохбілі з куркою: простий рецепт смачної грузинської страви

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як смачно приготувати страву грузинської кухні чахохбілі з куркою