Лайм

Торт "Карпатка" з кремом називають великим еклером: як його приготувати

Побалуйте своїх близьких незвичним десертом

Для багатьох господинь приготування домашньої випічки є своєрідною медитацією, яка допомагає відволіктися від поганих новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви давно шукали незвичний рецепт, побалуйте близьких Карпаткою – десертом із заварного тіста та крему, який своєю формою нагадує Карпатські гори, а за смаком – тістечка еклери. theLime ділиться докладною інструкцією, як його приготувати в домашніх умовах.

Читайте також: Звідки взялася назва торта "Наполеон" і як його намагалися привласнити росіяни.

Фото: instagram.com/abdrafigova_guzel

Інгредієнти для тіста: вершкове масло або маргарин (125 г), вода (250 мл), борошно (200 г), яйця (5 шт.), сіль (щіпка).

Інгредієнти для крему: молоко (600 мл), цукор (150 г), ванільний цукор, крохмаль (60 г), яйця (2 шт.), вершкове масло 82,5% (200 г).

Приготування:

Вершкове масло для приготування заварного тіста задалегідь виймаємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.

У невеликий сотейник наливаємо воду і молоко, потім додаємо вершкове масло і дрібку солі. Ставимо на плиту (на середній вогонь), доводимо до кипіння, постійно помішуємо.

Потім висипаємо відразу все борошно і продовжуємо перемішувати. Не знімаючи каструлю з вогню, перемішуємо, поки не вийде густа і щільна грудка тіста. Тримаємо його ще 2-3 хвилини, щоб підсушити. Як тільки воно стане відставати від стін і дна сотейника, вимикаємо плиту і знімаємо з вогню.

Читайте також: Медовик із сметанним кремом – класичний торт: як його приготувати.

Перекладаємо заварне тісто в інший посуд, який бажано завчасно охолодити. Перемішуємо ложкою або дерев'яною лопаткою, щоб воно швидше охололо до теплого стану. Потім вводимо в нього по одному курячому яйці. Після кожного ретельно вимішуємо тісто до однорідності – в результаті воно має вийти блискучим, гладким, без грудочок, не густим і не надто рідким. Щоб перевірити це, достатньо взяти силіконову лопатку – тісто має "сповзати" із неї широкою стрічкою.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 190-200°С.

Дно та стінки форми для випічки застилаємо пергаментним папером або фольгою, викладаємо половину заварного тіста. За допомогою ложки розрівнюємо тісто по всій поверхні, щоб вийшли невеликі нерівності.

Ставимо форму в гарячу духовку і випікаємо 20 хвилин за температури приблизно 200°С до рум'яної скоринки. Після цього знижуємо її до 160°С і підсушуємо тісто ще 10-15 хвилин. Потім акуратно дістаємо готовий корж і проробляємо те саме з другим. Потім чекаємо, щоб вони повністю охолонули.

Готуємо заварний крем: у каструлю наливаємо холодне молоко, ставимо на плиту та гріємо на слабкому вогні, але не доводимо до кипіння.

Фото: instagram.com/__tortik_cake

Читайте також: Торт-суфле, прикрашений полуницею: приготувати ніжний десерт з ягодами.

Тим часом з'єднуємо в мисці яйця, цукор та ванільний цукор. Перемішуємо, потім додаємо кукурудзяний крохмаль. Поступово вливаємо в суміш 200 мл молока, що залишилися, розбавляючи крохмаль. Перемішуємо вінчиком або міксером, щоб маса вийшла без грудочок. Потім вливаємо тепле молоко тонкою цівкою, продовжуючи перемішувати вінчиком.

Переливаємо назад в каструлю і ставимо на слабкий вогонь, варимо крем, помішуючи весь час, щоб він не пригорів. Після того, як він загусне і закипить, проварюємо близько хвилини, потім знімаємо з плити.

Накриваємо заварний крем харчовою плівкою і залишаємо охолоджуватися спочатку за кімнатної температури, а потім в холодильнику або на балконі. Після цього він має стати ще густішим.

Читайте також: Чизкейк без випічки: як приготувати смачний десерт із бананом та шоколадом.

Вершкове масло для крему заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно розм'якшилося. Збиваємо його за допомогою міксера на найбільшій швидкості приблизно 4-7 хвилин. Воно повинне побіліти і стати пишним, потім додаємо по одній столовій ложці заварного крему і продовжуємо збивати.

Збираємо торт Карпатка – для цього знадобиться роз'ємне кільце або роз'ємна форма із досить високими бортами. Ставимо кільце на блюдо, кладемо перший корж, потім викладаємо весь заварний крем. Розрівнюємо його силіконовою лопаткою, потім накриваємо крем другим коржем і злегка вдавлюємо. Ставимо торт у холодильник на 1,5-2 години, щоб він застиг.

Перед подачею знімаємо роз'ємне кільце і за бажанням посипаємо зверху цукровою пудрою.

Розрізаємо на порційні шматочки ножем, попередньо нагріваючи його під гарячою водою.

Цікаві новини для вас:

  1. Що приготувати з айви на зиму: рецепт смачного та ароматного варення.
  2. Як правильно готувати форшмак: класичний рецепт з оселедцем та яблуком.
  3. Що приготувати замість звичайних котлет: рецепт соковитих гречаників з фаршем.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею

Тренди весни 2024: які кольори і дизайни манікюру набирають популярності серед модниць

Які варіанти актуальних відтінків манікюру доглянути на весну та літо 2024 року, а також якими трендовими дизайнами їх доповнити 

Великдень 2024: давні українські звичаї і традиції, про які ви можете не знати

Що необхідно робити на Великдень, коли відбувається святкове богослужіння, а також чому цей день необхідно провести у колі близьких