Лайм

Пікантні баклажани по-вірменськи – простий і вдалий рецепт консервації на зиму

Закрийте декілька баночок на дозвіллі

Добігає кінця сезон баклажанів, а це означає, що потрібно встигнути не тільки насолодитися цими овочами, але і подумати про заготівлі на зиму. Якщо ви вже закрили кілька банок баклажанної ікри або салату з квасолею, зробіть також пікантні баклажани по-вірменськи. theLime підібрав простий рецепт такої консервації.

Читайте також: Як приготувати гострі баклажани на зиму: популярний рецепт по-грузинськи.

Фото: instagram.com/recepti_dariko

Інгредієнти: баклажани (3-3,5 кг), рослинна олія (для смаження).

Інгредієнти для маринаду на 1 банку: лавровий лист (1 шт.), хрін (1 ч. л.), часник (1 ч. л.), солодкий перець (1-2 скибочки), сіль (1 ч. л.) цукор (3 ст. л.), оцет 9% (65 мл).

Приготування:

Баклажани промиваємо у проточній воді, нарізаємо брусочками, засипаємо сіллю (приблизно 1,5-2 ст. л.) та залишаємо на 30 хвилин, щоб з них вийшла гіркота. Потім віджимаємо їх, рідину, що виділилася, зливаємо.

Розігріваємо сковороду та обсмажуємо їх на рослинній олії хвилин 15 до рум'яності.

Читайте також: Які овочі входять у салат "Десятка" і як зробити його на зиму: класичний рецепт.

Банки заздалегідь промиваємо і витираємо насухо.

У кожну банку викладаємо лавровий лист, натертий на тертці хрін, потім обсмажені баклажани. Додаємо перець, натертий на тертці часник, сіль, цукор, вливаємо оцет та олію, на якій смажилися овочі. Заливаємо окропом доверху і накриваємо кришками.

Стерилізуємо заготівлю: на дно широкої каструлі викладаємо тканину або кухонний рушник, ставимо банки із салатом. Наливаємо теплу воду по плічка і доводимо її до кипіння. Після чого стерилізуємо 15 хвилин.

Потім закочуємо і перевертаємо банки догори дном. Накриваємо теплим пледом або ковдрою до повного остигання. Прибираємо у льох на зиму.

Переглянути цей допис до Instagram

РЕЦЕПТІ домашніх страв КОЖЕН ДЕНЬ (@recepti_dariko)

Цікаві новини для вас:

  1. Салат з мівіни - найшвидша страва для втамування голоду: варіанти його приготування.
  2. Смачну тушковану капусту можна приготувати заздалегідь на зиму: як це зробити.
  3. Прості рецепти грибної ікри на будь-який смак: таку консервацію миттєво з'їдять узимку.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати