Лайм

Цукати з гарбуза - проста і корисна заміна цукеркам: як приготувати їх у духовці

Встигніть приготувати в сезон

Восени популярністю у господинь користуються страви з гарбуза. З цього сезонного овоча готують м'які оладки, печуть солодкі пироги, роблять ароматну кашу та багато інших смачних страв. У цьому матеріалі розповімо, як зробити цукати з гарбуза. Рецепт цього корисного десерту обов'язково візьміть на замітку, адже гарбузові цукати рідко зустрінеш на прилавках магазинів.

Інгредієнти: гарбуз (800 г), вода (100 г), цукор (400 г), лимонна кислота (0,5 ч.л.) або половина лимона, цедра 1 апельсину.

Читайте також: "Манго" з гарбуза – хітовий рецепт сезону: як приготувати смачний десерт на зиму.

Фото: YouTube

Приготування:

Гарбуз ретельно промийте та очистіть від шкірки. Якщо використовуєте овоч довгастої форми, тоді беріть частину без кісточок. Якщо гарбуз у вас круглий, тоді видаліть усе насіння і м'якоть, залиште тільки тверду частину. Очищений гарбуз наріжте кубиками невеликого розміру.

У сотейнику з'єднайте всі інгредієнти для сиропу: цукор, воду, лимонну кислоту або лимонний сік. Поставте на вогонь та доведіть до кипіння.

В окрему каструлю перекладіть гарбуз і залийте гарячим сиропом. Додайте цедру одного апельсина і перемішайте. Поставте на плиту та варіть після закипання 5-7 хвилин. Охолодіть. Повторіть процедуру чотири рази.

Читайте також: Найсмачніший напій на зиму: як приготувати гарбузовий сік з апельсином.

Після чого гарбуз відокремте від сиропу і перекладіть на деко, застелене пергаментним папером. Підсушіть у духовці при температурі 50-70 градусів 2-3 години.

Готові цукати посипте сумішшю крохмалю та цукрової пудри (1:1). Цукати з гарбуза можуть стати корисною заміною цукеркам або начинкою для пирогів.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Їм завжди не щастить: які знаки Зодіаку притягують до себе невдачі і проблеми

Астрологи назвали п'ять знаків Зодіаку, які притягують невдачі - Овен, Скорпіон, Козеріг, Риби, Стрілець

Сезон в розпалі: готуємо смачний весняний пиріг з ревеню за рецептом Лілії Цвіт

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну шарлотку з ревенем, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати родину чи гостей

Цибуля дасть хороший врожай: як зробити добриво для її підживлення

Які добрива необхідні цибулі для активного росту, а також для захисту від поширених хвороб, як їх приготувати та вносити