Лайм

Що таке гуакамоле, як його готувати і з чим їсти цей популярний мексиканський соус

Поекспериментуйте на дозвіллі

Господині, для яких приготування страв – це не просто рутина, а хобі, часто експериментують як із українською кухнею, так і з іншими. І якщо ви вже робили мексиканські тако, цього разу здивуйте близьких гуакамоле. theLime вирішив докладніше розповісти про нього, підібрав класичний рецепт, а також варіанти, з чим його можна подати.

Гуакамоле – це традиційна страва мексиканської кухні, соус (сальса) на основі стиглого авокадо, лайма та солі. Також може містити додаткові інгредієнти: помідори, цибулю, паприку, часник, коріандр, різноманітні приправи. Його подають до м'яса та овочевих страв, також гуакамоле можна намазувати на тости, брускетти та тонкі коржі.

Читайте також: Як приготувати смачну сальсу з помідорів із часником: мексиканський рецепт.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти для гуакамоле: авокадо (1 шт.), червона цибуля (20 г), часник (5 г), петрушка або кінза (5 г), томат чері (30 г), сіль (5 г), перець чорний мелений (0,5 г), сушений часник (1 г), оливкова олія (30 мл), лимонний фреш (5 мл).

Додаткові інгредієнти: тортилья (1 шт.) або чіпси, грінки, брускетти, фета (20 г), чилі пластівці (1 г), редиска (20 г), оливкова олія (2 мл).

Приготування:

Авокадо розрізаємо, дістаємо кісточку та виймаємо м'якоть за допомогою ложки. Розминаємо за допомогою виделки, а якщо авокадо не сильно стигле – за допомогою блендера.

Цибулю промиваємо, очищаємо від лушпиння і дрібно рубаємо ножем. Часник очищаємо від лушпиння, дрібно ріжемо.

За бажанням беремо перець чилі, подрібнюємо його теж ножем. Якщо він дуже гострий, потрібно працювати в рукавичках.

Петрушку або кінзу промиваємо в проточній воді, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Слідом дрібно рубаємо ножем.

Читайте також: Бабагануш – це смачна намазка із печених баклажанів: як приготувати цю страву східної кухні.

Томати черрі теж промиваємо та нарізаємо маленьким кубиком. Усі підготовлені інгредієнти змішуємо в глибокому посуді, заправляємо лимонним соком та оливковою олією. Слідом солимо і перчимо.

Для подачі беремо тортилью, картопляні чіпси або сухарики. Можна і просто хліб, грінки чи брускетти. Прикрасити таку закуску можна скибочками редиски та шматочками сиру фета.

Цікаві новини для вас:

  1. Рецепт солянки з капустою і грибами став хітом у господинь: як її приготувати.
  2. Цукати з гарбуза – проста і корисна заміна цукеркам: як приготувати їх у духовці.
  3. Як приготувати ідеально хрумку та запашну картоплю по-селянськи: простий рецепт.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні