Лайм

Неперевершений десерт на зиму: як приготувати варення з гарбуза, апельсина і лимона

Побалуйте себе та близьких

У жовтні та листопаді традиційно збирають великий урожай гарбуза, і багато господинь ламають собі голову, що з нього приготувати. І якщо ви вже балували рідних гарбузовими оладками або ароматною кашею в духовці, закрийте на зиму незвичне варення з цього овочу. theLime ділиться простим рецептом.

Читайте також: Ароматне та просте у приготуванні: рецепт густого варення з винограду на зиму.

Фото: instagram.com/marynagor

Інгредієнти: очищений гарбуз (250 г), цукор (800 г), апельсин (1 шт.), лимон (1 шт.), спеції (кориця, ваніль, мускатний горіх, імбир, зірочка бадьяна), конфітюр або пектин.

Приготування:

Гарбуз промиваємо, витираємо насухо, очищаємо від шкірки і нарізаємо акуратними кубиками.

Апельсин та лимон промиваємо у проточній воді, цедру тремо на терці, з м'якоті вичавлюємо сік.

У глибокий посуд складаємо нарізані скибочки гарбуза, засипаємо їх цукром, додаємо всі інші інгредієнти та спеції. Залишаємо в такому вигляді за кімнатної температури на 1-2 години.

Потім ставимо каструлю з гарбузом на вогонь, чекаємо, поки закипить.

Після того, як закипить, робимо середній вогонь і варимо приблизно 45-50 хвилин. Гарбуз має стати прозорим.

Читайте також: "Манго" з гарбуза – хітовий рецепт сезону: як приготувати смачний десерт на зиму.

Додаємо пачку конфітюру, щоб варення стало трохи густішим, і проварюємо ще 3 хвилини.

Тим часом підготуємо банки та кришки: промиваємо їх у проточній воді з миючим засобом або содою, потім стерилізуємо. Зробити це можна в мікрохвильовій печі, мультиварці, каструлі або в духовці. Кришки кип'ятимо у воді близько 10 хвилин або просто обдаємо окропом.

Розливаємо гаряче варення в банки, герметично закриваємо кришками, укутуємо до повного остигання пледом або ковдрою приблизно на добу. Потім прибираємо у прохолодне темне місце.

Фото: instagram.com/fruits.mixx

Цікаві новини для вас:

  1. Рецепт варення з гіркого перцю набирає популярності: його їдять як соус до м'яса.
  2. Бурштинове варення з інжиру – хітовий рецепт на зиму: як його приготувати.
  3. Ароматне і густе: як закрити на зиму варення з аґрусом та апельсином.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні