У жовтні та листопаді традиційно збирають великий урожай гарбуза, і багато господинь ламають собі голову, що з нього приготувати. І якщо ви вже балували рідних гарбузовими оладками або ароматною кашею в духовці, закрийте на зиму незвичне варення з цього овочу. theLime ділиться простим рецептом.
Читайте також: Ароматне та просте у приготуванні: рецепт густого варення з винограду на зиму.
Інгредієнти: очищений гарбуз (250 г), цукор (800 г), апельсин (1 шт.), лимон (1 шт.), спеції (кориця, ваніль, мускатний горіх, імбир, зірочка бадьяна), конфітюр або пектин.
Приготування:
Гарбуз промиваємо, витираємо насухо, очищаємо від шкірки і нарізаємо акуратними кубиками.
Апельсин та лимон промиваємо у проточній воді, цедру тремо на терці, з м'якоті вичавлюємо сік.
У глибокий посуд складаємо нарізані скибочки гарбуза, засипаємо їх цукром, додаємо всі інші інгредієнти та спеції. Залишаємо в такому вигляді за кімнатної температури на 1-2 години.
Потім ставимо каструлю з гарбузом на вогонь, чекаємо, поки закипить.
Після того, як закипить, робимо середній вогонь і варимо приблизно 45-50 хвилин. Гарбуз має стати прозорим.
Читайте також: "Манго" з гарбуза – хітовий рецепт сезону: як приготувати смачний десерт на зиму.
Додаємо пачку конфітюру, щоб варення стало трохи густішим, і проварюємо ще 3 хвилини.
Тим часом підготуємо банки та кришки: промиваємо їх у проточній воді з миючим засобом або содою, потім стерилізуємо. Зробити це можна в мікрохвильовій печі, мультиварці, каструлі або в духовці. Кришки кип'ятимо у воді близько 10 хвилин або просто обдаємо окропом.
Розливаємо гаряче варення в банки, герметично закриваємо кришками, укутуємо до повного остигання пледом або ковдрою приблизно на добу. Потім прибираємо у прохолодне темне місце.
- Раніше ми розповіли рецепт ароматного яблучного повидла з апельсином, що виходить густим, як мармелад.
- Читайте також на theLime, що приготувати з айви на зиму.
Цікаві новини для вас:
- Рецепт варення з гіркого перцю набирає популярності: його їдять як соус до м'яса.
- Бурштинове варення з інжиру – хітовий рецепт на зиму: як його приготувати.
- Ароматне і густе: як закрити на зиму варення з аґрусом та апельсином.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.