Лайм

Як приготувати соус песто в домашніх умовах: класичний рецепт і з чим його їдять

Знадобиться зовсім небагато часу

Соус італійської кухні на основі базиліку, насіння пінії, сиру та оливкової олії додають до різних страв, щоб розкрити їхній смак у повній мірі. Вперше рецепт песто був описаний Джіо Батта Ратто та його сином Джованні у книзі з лігурійської гастрономії "La Cuciniera Genovese" у 1863 році.

Сьогодні існує безліч різновидів цього соусу. theLime знайшов у мережі перевірений рецепт, на приготування якого знадобляться лічені хвилини. Отже, візьміть: 1/3 склянки пармезану, 1 пучок базиліка, 1/2 склянки оливкової олії, 3 зубчики часнику, 1-2 чайні ложки лимонного соку, сіль і перець за смаком.

Фото: Pinterest

Приготування: вимийте та подрібніть базилік, потім крупно наріжте часник. Покладіть базилік, натертий сир та часник у ваш кухонний комбайн. Встановіть мінімальну швидкість та додайте трохи оливкової олії. Почніть з 1/4 склянки, перевірте консистенцію і додайте більше олії, якщо знадобиться.

Додайте щедру дрібку солі, трохи перцю та лимонного соку. Збийте все це разом ще раз. Готово! Соус песто бажано зберігати у щільно закритій тарі. Термін зберігання – до 7 днів у холодильнику або до 6 місяців у морозильній камері.

З чим їдять песто?

  • Найчастіше соус подають із макаронами. Є важливий нюанс: песто не потрібно нагрівати чи готувати разом із ними. Інакше він втратить свої насичені смакові якості.
  • Якщо перемішати песто з оливковою олією чи майонезом, то таким соусом можна сміливо заправляти салати з тунцем та куркою.
  • Пісто можна використовувати як повноцінну закуску. Для цього соус слід намазати на підсмажений шматочок хліба.
  • Ним також можна доповнювати рибу, м'ясо, курку та овочі.
  • Песто можна використовувати і для піци, якщо замінити ним томатний соус. Тоді смак вийде більш насиченим та пікантним.
  • Італійський соус також можна додавати до деяких супів. Наприклад, до мінестроні по-генуезьки - легкий суп із сезонних овочів, в який іноді додають макарони або рис.
  • Песто добре поєднується з хумусом - новий смак популярної закуски вас здивує.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLіme і дізнавайтеся про них швидше .

Новини партнерів

Читайте також

Як правильно висаджувати помідори у ґрунт і що покласти у лунку, щоб гарно прижилися

Як посадити розсаду помідорів у відкритий ґрунт, якщо вона витягнулася - поради городникам з відео, добрива для томатів

Як одягнути донечку на випускний в садочок: стильні образи для маленьких модниць

Які фасони суконь та варіанти декору на них приглянути для дівчаток для випускного у дитячому садку, щоб виділятися з натовпу  

Потрібна інша упаковка: які продукти в жодному разі не можна зберігати у пакетах

Які овочі, фрукти, зелень та інші продукти не слід відправляти на зберігання в поліетиленових пакетах, а також що використовувати для цього