Лайм

Як зробити заготовки для вітамінного обліпихового чаю на зиму: прості способи

Візьміть собі на замітку

Обліпиха – корисна ягода, яка має потрібні для організму мікроелементи. Наприклад, 100 г плодів може забезпечити людину вітаміном С на чотири дні наперед, вітаміном А – на два. theLime вирішив докладніше розповісти, як зробити заготівлю для вітамінного чаю з обліпихи.

Читайте також: У вигляді варення та в морозилці: найкращі способи зберегти обліпиху на зиму.

Фото: pixabay.com

Як заморозити обліпиху на зиму?

Перший спосіб

Ягоди обліпихи промиваємо в проточній воді, викладаємо в блендер і подрібнюємо. Можна додати сюди кілька ложок цукру.

Отриману масу викладаємо на сито і проціджуємо, щоб прибрати кісточки і шкірку. Потім беремо форму для льоду і розливаємо обліпихову масу в них. Відправляємо у морозильну камеру. Потім із замороженої обліпихи можна приготувати чай, додавши апельсин і натертий корінь імбиру.

Читайте також: Чаю з бананів приписують багато корисних властивостей - що з цього правда, а що не зовсім.

Другий спосіб

Подрібнюємо ягоди в блендері, але не проціджуємо, а разом із кісточками та шкіркою розкладаємо у форми для льоду. Заморожуємо у холодильнику.

Третій спосіб

Промиваємо ягоди обліпихи і заморожуємо їх цілими у звичайному поліетиленовому пакеті або в пакеті-слайдері.

Цікаві новини для вас:

  1. Простішого рецепту не знайдете: як приготувати "ліниву" сосиску в тісті.
  2. Підходять для пісного меню: як приготувати ніжні млинці на мінеральній воді.
  3. У духовці, на сковороді та на парі: три способи приготування соковитих рибних котлет.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні