Господині, для яких приготування страв – це не просто рутина, а хобі, часто експериментують як з українською кухнею, так і з іншими. І якщо ви вже робили картопляні палянички, цього разу здивуйте близьких цибуляниками. theLime підібрав простий рецепт.
Цибуляники – українська страва з цибулі, яка за технологією приготування нагадує деруни. Деякі називають цибуляники цибульними оладками або овочевими котлетами.
Читайте також: Як приготувати в піст смачні овочеві котлети: простий рецепт.
Інгредієнти: цибуля (4 шт.), сіль (0,5 ч. л.), цукор (0,5 ч. л.), часник (2 зубчики), яйце (1 шт.), сода (1/3 ч. л.), оцет, борошно (2 ст. л.).
Приготування:
Цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо дрібним кубиком.
Додаємо в цибулю сіль та цукор, перемішуємо та залишаємо на 15 хвилин.
Перчимо, додаємо часник, яйце, борошно, соду в ложці гасимо оцтом і все ретельно перемішуємо.
Читайте також: Бандуряники – це деруни, запечені з грибами та сиром: як приготувати давню українську страву.
Сковороду розігріваємо з рослинною олією. Викладаємо на неї ложкою невелику кількість суміші, формуючи цибулеві оладки. Обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки.
Викладаємо овочеві котлетки з цибулі на паперові рушники, щоб увібралася зайва олія.
Подаємо до столу апетитну українську страву зі сметаною.
Переглянути цей допис до Instagram
- Читайте також на theLime, як приготувати деруни з грибною юшкою.
Цікаві новини для вас:
- Що приготувати на Новий рік 2024: рецепт святкового салату з куркою та ананасами.
- Як перевірити якість вареної ковбаси в домашніх умовах: не всі знають ці способи.
- Простіший за шарлотку: як приготувати смачний і ароматний апельсиновий пиріг.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.