Лайм

Цибуляники – незвичний варіант овочевих котлет: як приготувати смачну українську страву

Здивуйте своїх близьких

Господині, для яких приготування страв – це не просто рутина, а хобі, часто експериментують як з українською кухнею, так і з іншими. І якщо ви вже робили картопляні палянички, цього разу здивуйте близьких цибуляниками. theLime підібрав простий рецепт.

Цибуляники – українська страва з цибулі, яка за технологією приготування нагадує деруни. Деякі називають цибуляники цибульними оладками або овочевими котлетами.

Читайте також: Як приготувати в піст смачні овочеві котлети: простий рецепт.

Фото: instagram.com/olha_yevchuk

Інгредієнти: цибуля (4 шт.), сіль (0,5 ч. л.), цукор (0,5 ч. л.), часник (2 зубчики), яйце (1 шт.), сода (1/3 ч. л.), оцет, борошно (2 ст. л.).

Приготування:

Цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо дрібним кубиком.

Додаємо в цибулю сіль та цукор, перемішуємо та залишаємо на 15 хвилин.

Перчимо, додаємо часник, яйце, борошно, соду в ложці гасимо оцтом і все ретельно перемішуємо.

Читайте також: Бандуряники – це деруни, запечені з грибами та сиром: як приготувати давню українську страву.

Сковороду розігріваємо з рослинною олією. Викладаємо на неї ложкою невелику кількість суміші, формуючи цибулеві оладки. Обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки.

Викладаємо овочеві котлетки з цибулі на паперові рушники, щоб увібралася зайва олія.

Подаємо до столу апетитну українську страву зі сметаною.

Переглянути цей допис до Instagram

Таня Люта (@t_liuta)

Цікаві новини для вас:

  1. Що приготувати на Новий рік 2024: рецепт святкового салату з куркою та ананасами.
  2. Як перевірити якість вареної ковбаси в домашніх умовах: не всі знають ці способи.
  3. Простіший за шарлотку: як приготувати смачний і ароматний апельсиновий пиріг.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні