RU  UA

Lifestyle

Чому продукти швидко псуються в холодильнику: поширені помилки, яких варто уникати

Багато господинь досі допускають їх

Багато хто з нас дивується, чому навіть найневибагливіші овочі та фрукти втрачають свої насичені аромати, висихають або покриваються пліснявою навіть у холодильнику. І якщо ви вже знаєте, як і де потрібно зберігати хліб, щоб він не зацвів, візьміть собі на замітку поширені помилки, яких слід уникати, щоб інші продукти якомога довше не втрачали своїх корисних властивостей. theLime ділиться простими лайфхаками.

Читайте також: Експерт поділився розумними лайфхаками, щоб продукти довго не псувалися в холодильнику.

Фото: pixabay.com

Які помилки найчастіше призводять до псування продуктів?

1. Тепле м'ясо або фарш у холодильнику

М'ясо або фарш кімнатної температури краще відразу приготувати або відправити в морозилку, а не зберігати на полицях у холодильнику. Без термічної обробки чи без заморозки у м'ясі почнуть швидко розмножуватися бактерії.

2. Яйця у дверцятах холодильника

Такий продукт харчування, як яйця, не переносить коливання температур. Так як дверцята холодильника постійно то відчиняють, то закривають, білок і жовток можуть швидше зіпсуватися. Краще зберігати яйця у картонній упаковці у відсіку для овочів або на центральній полиці холодильника.

3. Молоко у дверцятах холодильника

Молоко, як і яйця, не варто зберігати у дверцятах холодильника. Тут воно швидше зіпсується та втратить свої корисні властивості. Молоко краще ставити туди, де холодніше, але так, щоб воно не замерзло.

Читайте також: Як перевірити якість вареної ковбаси у домашніх умовах: не всі знають ці способи.

4. Мокра зелень

Якщо не просушити зелень та трави перед тим, як помістити в холодильник, вони швидше зіпсуються. Їх слід загорнути в паперовий рушник і ретельно промокнути. Це збереже їхню свіжість. Або ж можна зберігати зелень у холодильнику, поставивши її, як букети, у невеликі банки, наповнені водою.

5. Хліб

Хліб, як і будь-яку іншу випічку, краще зберігати за кімнатної температури в спеціальній хлібниці. Однак якщо хочете з'їсти буханець пізніше - можна покласти його в морозилку в пакеті, перед цим нарізавши на порційні шматочки. Таким чином хліб не запліснявіє.

6. Цибуля та часник

Цибуля і часник дуже бояться вологи, через що швидко пліснявіють. Найкращим місцем зберігання для них буде суха скринька в темному місці, а від зберігання в холодильнику краще відмовитися.

7. Ягоди

Якщо ви купили ягоди і не плануєте найближчим часом їх їсти, то не варто їх мити, а потім класти в холодильник. Якщо ці продукти потраплять у холодильник у вологому стані – вони швидко перетворяться на "кашу", яку залишиться лише заморозити для приготування компотів.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Нарізка, майонезні салати і м'ясні консерви: які продукти найшвидше псуються без світла.
  2. Шеф-кухар порадив, як зберігати яйця, щоб вони довше залишалися свіжими.
  3. Як зберегти м'ясо від псування, коли немає світла: 7 способів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодиака, которым удастся улучшить финансовое состояние этим летом - это Тельцы, Девы, Скорпионы и Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Как разводить фитоспорин для обработки помидоров и другой рассады перед высадкой в открытую почву - приготовление раствора фитоспорина

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Какие варианты маникюра в нюдовых оттенках присмотреть на выпускной вечер, чтобы дополнить образ и выделяться из серой толпы