Перед Новим роком багато господинь займаються пошуком смачних та корисних рецептів страв, щоб догодити всім гостям та членам родини. І якщо ви вже запланували зробити рулетики з крабовими паличками та слойки з крем-сиром і червоною рибою, візьміть собі на замітку варіанти дієтичних страв. theLime ділиться простими рецептами.
Читайте також: "Курочка під кайфом" – новорічний салат, який став хітом у Instagram: рецепт до свята.
Салат з авокадо та креветками
Інгредієнти: очищені креветки (100 г), авокадо (100 г), свіжий огірок (60 г), мікрозелень, домашній майонез (20 г), сіль, лимон, каперси, спеції за смаком.
Приготування:
Для того, щоб приготувати салат із креветками, морепродукти промиваємо під проточною водою, видаляємо голову, панцир та кишкову трубку за допомогою зубочистки. Якщо ви не знаєте, як це зробити, придбайте заздалегідь очищені.
Розігріваємо сковороду з вершковим маслом та обсмажуємо їх.
Авокадо та огірок промиваємо, очищаємо, нарізаємо кубиком.
Змішуємо всі інгредієнти в салатнику та заправляємо домашнім майонезом або олією.
Переглянути цей допис до Instagram
Салат з куркою та медово-гірчичним соусом
Інгредієнти: запечене, варене або смажене куряче філе з приправами, фета, оливки, салатний мікс, помідори чері, огірок.
Інгредієнти для заправки: мед (1 ч. л.), гірчиця (1 ч. л.), сік лимона (1 ст. л.), оливкова олія (50 мл), вода (2 ст. л.), базилік, орегано, сухий часник, сіль, перець.
Приготування:
Всі інгредієнти для соусу заздалегідь змішуємо у глибокому посуді.
Запечене, відварене або смажене філе куряче нарізаємо тонкими скибочками. Фету теж подрібнюємо.
Огірок, салат та помідори чері промиваємо під проточною водою, нарізаємо.
Все змішуємо в глибокому посуді, заправляємо медово-гірчичним соусом і подаємо до столу.
Читайте також: Салат з куркою "Різдвяний вінок" - оригінальна страва на святковий стіл: як її приготувати.
Фарширована скумбрія
Інгредієнти: скумбрія, сіль, спеції за смаком, желатин.
Інгредієнти для першої начинки: варена морква, варені яйця, квашені огірки.
Інгредієнти для другої начинки: варена морква, смажена цибуля, печериці.
Приготування:
Рибу очищаємо, промиваємо, поділяємо на філе, звільняємо від кісток.
Філе солимо, приправляємо спеціями, посипаємо желатином.
На харчову плівку кладемо одну частину філе та викладаємо шарами начинки. Накриваємо іншим філе, притискаємо, щільно та герметично загортаємо у кілька шарів плівки. Зверху скріплюємо ниткою.
Занурюємося в каструлю з киплячою водою і варимо при помірному кипінні 20-30 хвилин (залежно від величини риби).
Кладемо під прес до повного охолодження, потім у холодильник для застигання.
Начинку можна комбінувати за смаком, тут головне - спосіб приготування, при якому відсутній характерний запах риби, і завдяки желатину риба не розвалюється під час нарізки.
Картопля по-селянськи
Інгредієнти: картопля, сіль, паприка, порошок цибулі, часниковий порошок, чорний перець, червоний перець, чебрець, базилік, оливкова олія, соняшникова олія.
Приготування:
Духовку заздалегідь розігріваємо до 210°С, режим - нагрів з обдуванням.
Картоплю замочуємо у воді, потім ретельно миємо зі щіткою.
Нарізаємо часточками, солимо. Посипаємо спеціями: паприка, порошок цибулі, часниковий порошок, чорний перець, червоний перець, чебрець, базилік.
Потім поливаємо олією – оливковою та соняшниковою. Перемішуємо руками і викладаємо на деко та відправляємо в розігріту духовку.
Випікаємо приблизно 20 хвилин до рум'яної скоринки.
- Раніше ми розповіли, що приготувати на святковий стіл із гарячих страв.
- Читайте також на theLime, як зробити крабовий салат в ріжку з лаваша.
Цікаві новини для вас:
- Що подарувати підлітку на Новий рік-2024: ідеї оригінальних презентів на будь-який бюджет.
- Символ природи і відродження: який колір вважається головним у Новому році Дракона.
- Яку начинку покласти в тарталетки: прості та смачні рецепти на святковий стіл.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.