Лайм

Як приготувати смачний узвар із сушених фруктів та меду: рецепт традиційного напою

Зварити такий компот простіше простого

Після переходу ПЦУ на новоюліанський календар дати більшості релігійних свят змінилися, і багато українських родин цього року відсвяткували Різдво 25 грудня, Щедрий вечір, також відомий як свято Маланки, 31 грудня, а Водохреще – 6 січня. Водночас, деякі люди за своїми власними переконаннями залишаються вірними старому календарю – для них другий Святвечір чи "Голодна кутя" настане 18 січня, а саме Хрещення Господнє, яке в народі називають Йордан, – 19 січня. theLime вирішив розповісти, як приготувати смачний узвар із сушених фруктів та меду.

Читайте також: Що приготувати на Водохреще: традиційні страви, які мають бути на святковому столі.

Фото: instagram.com/aleksandrailanit

Інгредієнти: сушені яблука (250 г), сушені сливи (100 г), сушені груші (100 г), родзинки (50 г), сушена шипшина (30 г), кардамон (2 шт.), гвоздика (4 шт.), лимон (кілька часточок), мед (за смаком), вода (4 л).

Приготування:

Сухофрукти ретельно промиваємо у теплій воді. Викладаємо в каструлю сушені яблука, груші, сливи та шипшину, заливаємо холодною водою і ставимо на слабкий вогонь.

Чекаємо, поки суміш закипить. Закипати буде довго, але це потрібно, щоб сухофрукти віддали свої смаки. Потім додаємо спеції та родзинки, варимо на мінімальному вогні ще 7-10 хвилин.

Читайте також: Підходять для пісного меню: як приготувати ніжні млинці на мінеральній воді.

Заправляємо медом і додаємо декілька часточок лимона. Знімаємо каструлю з компотом і накриваємо махровим рушником. Чекаємо, поки узвар настоїться.

Подаємо до столу ароматний компот із сухофруктів на другий Святвечір.

Фото: instagram.com

Цікаві новини для вас:

  1. Водохреща 2024 року: значення свята, головні традиції та заборони.
  2. На долю і кохання: як ворожити в Хрещенський Святвечір та захиститись від злих сил.
  3. З Водохрещем 2024 року! Найкращі привітання з великим святом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Святковий варіант улюбленої "Шуби" - цей торт-салат стане прикрасою столу

Фудекспертка Світлана Левицька показала, як зробити салат Шуба у формі тортика під буряковим мусом

Проколіть яйце перед варінням - цей геніальний трюк збереже вам час і нерви

Експерти розповіли про лайфхаки, які допоможуть швидше очистити яйця від шкаралупи - перед варінням їх треба проколоти голкою

Французька класика з давньою історією - готуємо ельзаський кіш із цибулею

Ельзаський кіш з цибулею - це французький відкритий пиріг, який дуже просто готувати