Лайм

Бешбармак – смачна страва з м'ясом та локшиною: як приготувати її на вечерю

Здивуйте своїх близьких

Господині, для яких приготування страв – це не просто рутина, а хобі, часто експериментують як з українською кухнею, так і з іншими. І якщо ви вже робили грузинську страву чашушулі з помідорами, цього разу здивуйте близьких бешбармаком на вечерю. theLime вирішив докладніше розповісти про цю страву і підготував простий рецепт.

Бешбармак – одна з основних страв казахської кухні та інших національних кухонь Середньої Азії, яку готують до урочистих заходів. Бешбармак складається з відвареного м'яса, локшини у вигляді великих прямокутників та бульйону.

Читайте також: Готуємо вдома азербайджанський Шах-плов із яловичиною: покроковий рецепт.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти для бульйону: ягня або баранина або яловичина (500 г), вода (900 мл), цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), сіль (1 ст. л.).

Інгредієнти для тіста: борошно (300 г), яйце (1 шт.), вода (120 мл), сіль (1/2 ч. л.).

Інгредієнти: цибуля (1 шт.), петрушка, кріп.

Приготування:

Щоб приготувати смачний і наваристий бульйон, м'ясо обов'язково має бути з кісточками.

Викладаємо м'ясо у велику каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту. Чекаємо, доки утвориться піна, а потім знімаємо її. Зменшуємо вогонь до мінімуму і накриваємо кришкою. Залишаємо варитися у такому вигляді приблизно на 2 години.

Моркву та цибулю промиваємо, очищаємо, за бажанням розрізаємо на великі шматки. Викладаємо овочі в м'ясний бульйон, а також солимо. Варимо ще приблизно 30 хвилин.

Читайте також: Як приготувати грузинські хінкалі у домашніх умовах: простий рецепт.

Для приготування локшини висипаємо в глибоку миску борошно, додаємо в нього воду, сіль та яйце.

Замішуємо тісто спочатку в мисці, а потім на робочій поверхні близько 5 хвилин. Відправляємо тісто в поліетиленовий пакет та залишаємо "відпочити" на 10-15 хвилин.

Потім робочу поверхню припиляємо борошном і розкочуємо тісто дуже тонко. Нарізаємо тісто за допомогою ножа для піци на квадратики чи трикутники.

Розігріваємо воду в каструлі, солимо її, доводимо до кипіння і відправляємо в неї по одному шматочку тіста - локшину. Варити її потрібно буквально декілька хвилин.

Готову локшину перекладаємо в тарілку для подачі, змащуємо вершковим маслом.

Нарізаємо цибулю півкільцями, а також подрібнюємо зелень.

Дістаємо з бульйону м'ясо та овочі. Відокремлюємо кістки, нарізаємо м'ясо. Викладаємо його зверху на зварену локшину, посипаємо цибулею та нарізаною зеленню.

Цікаві новини для вас:

  1. Лобіо – традиційна грузинська страва з квасолі: як приготувати її з овочами та томатним соусом.
  2. Бабагануш – це смачна намазка із печених баклажанів: як приготувати цю страву східної кухні.
  3. Традиційні полтавські галушки готують із м'ясною начинкою: цей рецепт варто скуштувати.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Друге підживлення: чим полити часник, щоб отримати великі головки

Які добрива необхідно використовувати для першого та другого підживлення озимого часнику, як їх правильно приготувати, а також застосовувати  

Крашанки у цибулевому лушпинні, які робили наші бабусі: оригінальний спосіб з листочками

Яйця в цибулинні - традиційний спосіб зробити крашанки на Великдень, який ще використовували наші бабусі

Вербну неділю відзначають 28 квітня: які повір'я та прикмети має свято

Вербна неділя 2024 випадає на 28 квітня - які прикмети та повір'я має це велике церковне свято - список