RU  UA

Lifestyle

Як готувати вареники, щоб вони не розварювалися: рецепт тіста і смачної начинки

Господині на замітку

У 2024 році веселе народне свято Масниця, яке символізує проводи зими та зустріч весни, розпочинається 11 березня і закінчується Прощеною неділею (17 березня), коли потрібно просити вибачення у всіх рідних. Протягом усього тижня прийнято готувати млинці, а в Україні ще й вареники, а також ходити один до одного в гості. theLime ділиться перевіреним рецептом тіста на вареники.

Читайте також: Як готувати вареники, щоб вони не злипалися і не рвалися: кулінарні поради.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: борошно (2,5 склянки), окріп (1 склянка), сіль (0,5 ч. л.), рослинна олія (3 ст. л.).

Склянка = 250 мл.

Інгредієнти для начинки: картопля (700 г), цибуля, олія, сіль, перець.

Приготування:

У глибоку миску просіюємо через сито борошно. Додаємо сіль, вливаємо окріп, а також рослинну олію.

Перемішуємо ложкою або лопаткою, поки окріп гарячий, а потім починаємо замішувати тісто руками. Повинно вийти еластичне тісто.

Загортаємо його в харчову плівку і залишаємо його "відпочити" приблизно на 20-30 хвилин.

Читайте також: Вареники з сиром – головна страва на Масляну в Україні: як їх приготувати.

Тим часом підготуємо начинку. Картоплю очищаємо і відварюємо до готовності, подрібнюємо її у пюре, потім додаємо підсмажену на олії цибулю, чорний мелений перець і сіль, перемішуємо.

Тісто розділяємо на 2 частини, з однією частиною працюємо, а другу загортаємо назад у харчову плівку, щоб тісто не підсихало.

Розкачуємо тісто в тонкий пласт на рівній поверхні, яку можна трохи припорошити борошном. За допомогою склянки, келиха або спеціальної форми вирізаємо кружальця.

На кожен кружок тіста викладаємо приблизно по одній чайній ложці начинки і добре заліплюємо краї. Викладаємо вареники на дошку, присипану борошном або застелену пергаментом. Накриваємо трохи вологим рушником або харчовою плівкою, щоб не підсихали.

У велику каструлю наливаємо воду, солимо її, чекаємо, поки вона закипить. Відправляємо туди невелику партію вареників, варимо 2-3 хвилини після того, як вони вспливли. Потім дістаємо за допомогою шумівки.

Подаємо вареники з картоплею до столу зі смаженою цибулею та сметаною.

Цікаві новини для вас:

  1. Палюшки з картопляного пюре – українська страва, яку варто додати до своєї книги рецептів.
  2. Лиганці – це карпатські вареники без борошна: як приготувати смачну українську страву.
  3. Як приготувати галушки з куркою та грибною підливою: простий рецепт.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Какие варианты маникюра в нюдовых оттенках присмотреть на выпускной вечер, чтобы дополнить образ и выделяться из серой толпы

Як правильно садити картоплю під лопату: оптимальна глибина лунки

Какой должна быть глубина траншей, в которые высаживают картофель весной, когда проводить окучивание, а также как это правильно делать

Лазанья – традиційна італійська страва: як її приготувати у домашніх умовах

Как в домашних условиях приготовить лазанью с мясным фаршем и соусом бешамель, чтобы разнообразить привычное меню своей семьи