Лайм

Закриваємо вишні у власному соку: рецепт на зиму для смачних десертів

Зробити таку заготівлю простіше простого

Червень у багатьох асоціюється з великою кількістю фруктів та ягід. І якщо ви вже вдосталь насолодилися ними і побалували близьких французьким заливним пирогом клафуті, закрийте вишні у власному соку, щоб взимку можна було також приготувати різні десерти з них. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилися на YouTube-каналі "На Здоров'я".

Читайте також: Чому досвідчені господині не викидають вишневі кісточки: відповідь вас здивує.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: вишня (1 кг), цукор (200-250 г).

Приготування:

Вишні перебираємо, промиваємо у проточній воді, видаляємо плодоніжки та кісточки. Це можна зробити за допомогою спеціальної машинки для видалення кісточок, преса для часнику, скріпки, шпильки, коктейльної трубочки, дерев'яної шпажки або олівця.

Потім викладаємо в глибокий посуд шар вишні та шар цукру, чергуючи. На кожний кілограм вишні потрібно 200 г цукру, якщо ягода кисла – можна взяти 250 г.

Струшуємо миску з вишнями та цукром, а потім залишаємо їх за кімнатної температури на 4-5 годин, щоб ягоди пустили сік.

Читайте також: Так ви ще не готували: рецепт смаженого варення із полуниці на зиму.

Через зазначений проміжок часу перекладаємо вишню у велику каструлю і ставимо на середній вогонь і трохи перемішуємо, щоб повністю розчинився цукор. Це триватиме приблизно 5 хвилин – доводити до кипіння не потрібно.

Заздалегідь підготуємо банки та кришки для вишневого варення без кісточок. Банки промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Стерилізуємо в духовці, на пару або в мікрохвильовій печі. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою близько 5 хвилин.

Викладаємо вишні в банки і заливаємо сиропом, щоб банка була повною.

Стерилізуємо заготівлю: на дно широкої каструлі викладаємо тканину або кухонний рушник, ставимо банки з вишнями, злегка прикриваємо кришками, але не закручуємо. Наливаємо теплу воду по плічка і доводимо її до кипіння. Після цього стерилізуємо банки 0,5 л – 15 хвилин, а 1 л – 20 хвилин.

Герметично закриваємо і перевертаємо банки догори дном. Накриваємо теплим пледом або ковдрою та залишаємо на ніч.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Чистити не потрібно: запікаємо цілу молоду картоплю в духовці з часником.
  2. Як приготувати смачний салат із запечених овочів: корисний рецепт сезонної страви.
  3. Готуємо часникові стрілки у сметанному соусі: простий рецепт.

Новини партнерів

Читайте також

Улюблені з дитинства "Каштани": рецепт печива з маминого записника

Фудблогерка Віта Лавренчук показала, як приготувати ніжне печиво Каштани на варених жовтках

Дубайський шоколад можна зробити вдома - модний десерт не за всі гроші світу

Фудблогерка показала рецепт, за яким можна приготувати супермодний дубайський шоколад вдома

Той самий "зелений салат", що підірвав TikTok: рецепт для післясвяткового розвантаження

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати зелений салат Вітамінна бомба