Ви знали, що розпушувач для тіста можна зробити в домашніх умовах самостійно? Його формула дуже проста: лимонна кислота + сода + крохмаль + борошно. ЦІ продукти завжди є на кожній кухні, тож вам не доведеться бігти до крамниці, коли ви захочете щось спекти для своєї родини.
Корисним лайфхаком поділилася блогерка Ірина Денисенко на своїй сторінці в Instagram.
Читайте також: Три місця на кухні, які всі забувають мити - спробуйте ці прості поради.
"Якщо змішати лимонну кислоту, соду, крохмаль і борошно, у вас завжди під рукою буде корисний помічник для випікання - розпушувач для тіста", - розповіла авторка блогу про домашнє господарство і прибирання.
Інгредієнти:
- лимонна кислота - 1,5 ч.л
- сода - 3 ч.л соди
- борошно - 3 ч.л
- крохмаль - 3 ч.л
Читайте також: Ніяких плям і розводів: три найкращі способи миття дзеркал.
Як приготувати домашній розпушувач для тіста
1. Лимонну кислоту перемеліть в кавомолці до порошкодібного стану.
2. У сухій мисці з'єднайте перемелену лимонну кислоту з содою, крохмалем та борошном.
3. Ретельно все перемішайте.
4. Зберігайте суміш в сухому прохолодному місці.
"Пересипте домашній розпушувач для тіста в скляну баночку з кришкою і зберігайте в сухому місці", - додала блогерка.
- Раніше ми розповідали, як швидко висушити випрану білизну, якщо на вулиці дощ, а батареї не гріють.
- Читайте також на theLime, як вдома зробити ліхтар з підручних засобів.