Лайм

Мармеладки для молодості і краси: дієтологиня дала рецепт суперкорисного десерту

Цей смачний десерт відновлює тіло!

Чи можна їсти солодощі людям, які дотримуються здорового харчування або, ба більше, на дієті? Можна, і навіть треба, якщо це смачні і корисні мармеладки від дієтологині Оксани Скиталінської. Цей чудовий десерт можна назвати еліксиром краси і молодості, адже його готують з суперкорисного гарбуза.

Про те, як приготувати мармеладки з гарбуза, які замінять цукерки, Оксана Скиталінська розповіла у своєму новому відео в Youtube-каналі.

Читайте також: П'єте теплу воду вранці? Дієтологиня дала рецепт ранкового чудо-напою для енергії і молодості.

Ці неймовірно смачні мармеладки надзвичайно корисні - вони здатні відновити все тіло людини. Вони:

  • покращують процеси детоксикації в організму,
  • допомагають виводити всі шкідливі речовини з організму,
  • покращують стан шкіри, суглобів і слизових оболонок,
  • покращують зір,
  • живлять кишкову мікрофлору,
  • допомагають виводити зайву рідину з організму,
  • позитивно впливають на серце і судини.

"Здоровий десерт – це більше, ніж смак. Це тисячі біохімічних реакцій, які впливають на наше здоров’я, молодість і довголіття. Бо їжа - це молекулярне пальне.

Задоволення від смаколиків стимулює дофамінову систему, яка активує мотивацію та відчуття щастя. Це не просто емоції – це хімічний каскад, який знижує рівень кортизолу (гормону стресу) і допомагає боротися з хронічними запаленнями", - розповіла лікарка-дієтологиня.

В корисних десертах, які радить вживати лікарка, міститься безліч необхідних для організму речовин.

Антиоксиданти + поліфеноли

Десерти, багаті ягодами та фруктами, дають тілу потужний заряд антиоксидантів, які нейтралізують вільні радикали. Це уповільнює старіння клітин і підтримує функції мітохондрій, які виробляють енергію у вигляді молекул АТФ.

Корисні жири та каротиноїди

Живлять мозок і активують синтез нейромедіаторів, які покращують пам’ять і когнітивну функцію.

Клітковина і низький глікемічний індекс

Використання фруктів з їхньою натуральною солодкістю зберігає стабільний рівень глюкози в крові. Це підтримує чутливість до інсуліну й забезпечує баланс енергії.

"Смакуючи корисний десерт, ми запускаємо "спіраль молодості" – від захисту клітин до активації “гормонів щастя”. Їжа може і має живити тіло, коли вона не лише корисна, але й приносить радість!", - пояснила дієтологиня.

Читайте також: Як покращити настрій: перевірений спосіб отримати "гормони щастя".

Як приготувати корисні мармеладки

Інгредієнти:

  • Гарбуз — 250 г (краще брати гарбуз сорту Хокайдо)
  • Хурма - 1 шт
  • Куркума - 2 г
  • Ванільний цукор
  • Сік 1/4 лимона
  • Агар-агар або желатин (1 пакетик)
  • Олія обліпихова - 1 ч.л

1. Запечіть або відваріть гарбуз.

2. В теплій воді замочіть желатин чи агар-агар і розмішайте його до повного розчинення.

3. В чашу блендера складіть підготовлений гарбуз, хурму, додайте сік лимона (можна додати трохи натертої лимонної цедри) і куркуму (на кінчика ножа).

4. Додайте до овочево-фруктової суміші обліпихову олію і трохи ванільного цукру. "Можна додати столову ложку звичайного цукру - кислоти і жири у складі нейтралізують його дію", - дозволила дієтологиня.

5. Збийте блендером гарбузову суміш по однорідного стану.

6. Додайте до суміші розтоплений желатин і перемішайте.

7. Змастіть олією формочки для желатину і розлити в кожну з них гарбузову суміш.

8. Поставте мармеладки в холодильник до застигання.

"Запечений гарбуз містить велику кількість дуже корисної речовини - пектину. Ця речовина наче губка поглинає все шкідливе і токсичне в нашому кишківнику, завдяки чому воно не потрапляє в кров. Ось ці смачні мармеладки - це справжній детокс для нашого організму.

Також гарбуз містить дуже багато калію, дефіцит якого асоціюється з підвищенням артеріального тиску і зростанням ризику утворення каменів в нирках", - пояснила дієтологиня.

Смакуйте на здоров'я!

Раніше лікар розповів, чи допоможе активоване вугілля при похмілля полегшити стан.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Новини партнерів

Читайте також

Як зробити розпушувач для тіста своїми руками - чудова ідея за копійки

Блогерка і експертка з прибирання Ірина Денисенко показала, як зробити розпушувач для тіста в домашніх умовах

Перевернутий медово-вишневий пиріг - на його аромат до вас прибіжать сусіди

Блогерка Вікторія Попін розповіла, як приготувати дуже смачний і ароматний перевернутий медовий пиріг з вишнями

Три місця на кухні, які всі забувають мити - спробуйте ці прості поради

Експертка з прибирання назвала три місця на кухні, де всі забуваються прибирати, і дала поради