Не всі господині знають, що неправильно посоливши фарш, можна зіпсувати котлети. М'ясо може стати жорстким та сухим на смак.

Видання News24 розкриває всю правду про сіль та м'ясо.

Фарш на котлетиФото: Facebook

Увесь секрет процесу соління котлет - у виборі правильного моменту. У приготуванні страв, як і в житті, є дуже важливе правило - робити все вчасно.

Читайте також: Як приготувати справжню грузинську аджику - найкращий рецепт.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

"Сіль впливає на колоїдно-хімічний стан м’ясних білків. Це також напряму впливає на смак готового продукту. Якщо додати сіль у фарш занадто рано, котлети вийдуть досить тверді за консистенцією та сухими", - йдеться в матеріалі.

Котлети потрібно солити в останню чергу, коли котлети очікують процесу ліплення. А перед цим потрібно добре вимісити всі компоненти.

Якщо все зроблено правильно, котлети матимуть неперевершений смак та соковиту структуру. Смакоту варто лишень добре обсмажити з двох сторін до красивої "засмаги".

Додамо, що найкращі котлети виходять з жирних частин м'яса. Часто фарш комбінують, змішуючи його з яловичиною або курятиною для ніжнішої текстури. Якщо ж ви обираєте дієтичний варіант, ідеально, якщо під руками м'ясо індички або курки.

Раніше ми писали, як приготувати борщову заправку на зиму. Передусім потрібно замочити на кілька годин квасолю.

Цікаві новини для вас: