Лайм

Топ-хіт Кеті Перрі визнано плагіатом: суд озвучив суму, яку виплатять співачка і її лейбл

Співачка виплатить кругленьку суму

Американську співачку Кеті Перрі та її звукозаписну компанію, яких визнали винними в плагіаті, зобов'язали виплатити 2,78 мільйона доларів.

Про це повідомляє Associated Press. При цьому сама співачка повинна виплатити 550 тисяч доларів із загальної суми штрафу. Інша частина суми буде розподілена між звукозаписним лейблом артистки Capitol Records і співавторами треку.

Нагадаємо, що в 2014 році на Кеті Перрі подав до суду репер Маркус Грей, який виступає під псевдонімом Flame. Він стверджував, що виконавиця незаконно скопіювала музику з його християнського треку Joyful Noise для своєї пісні Dark Horse.

Репер також звинуватив Перрі в тому, що вона зруйнувала його репутацію в колах віруючих, оскільки тепер його асоціюють з чаклунством і чорною магією. Музикант зажадав компенсацію в розмірі 20 мільйонів доларів.

29 липня цього року федеральний суд Лос-Анджелеса визнав співачку винною в плагіаті.

Кліп Кеті Перрі на пісню Dark Horse удостоївся премії MTV і набрав в YouTube понад 2 мільярди переглядів. У той час, як відео Joyful Noise переглянули значно менше користувачів мережі - всього 2 мільйони.

  • Раніше Кеті Перрі виграла суд у черниць: зірка придбала колишній монастир Римської католицької церкви, щоб перетворити його в свій будинок.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Лайм, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях