Лайм

У батька Бейонсе виявили рак

Хвороба Метью Ноулз генетична, і у його дітей також підвищений ризик раку

Батькові і колишньому менеджеру Бейонсе Метью Ноулз діагностували рак молочної залози. Про це 67-річний чоловік заявив в інтерв'ю на телешоу Good Morning America.

Свій діагноз в студії передачі Ноулз обговорив з телеведучим Майклом Стрейхеном, попередньо написавши в Твіттері, що збирається на ранкове шоу, щоб "зробити особливе оголошення".

Ноулз повідомив, що його стан - генетичний.

"Це означає, що мої діти і навіть онуки мають більш високий ризик [захворіти]. І вони сприйняли це, як повинні були. Вони пройшли діагностику", - сказав він.

Батько Бейонсе розповів, що почав помічати на своїх сорочках плями крові, а його дружина помітила те ж саме на простирадлах. Чоловік зв'язався зі своїм лікарем і зробив мамографію, після чого найгірші побоювання підтвердилися.

"У мене мутація гена BRCA2, що ставить мене в категорію високого ризику розвитку раку. У мене є чотири проблеми: рак простати, рак підшлункової залози, меланома і рак молочної залози, - сказав він. - Залишок свого життя я повинен бути дуже свідомим і робити все задля ранньої діагностики... до кінця свого життя".

Після операції, яку провели в кінці липня, Ноулз почуває себе "дуже добре". Він зізнається, що змінив свій погляди на життя, кинув пити, зайнявся спортом і почав медитувати.

"Речі, які раніше були важливі, зараз не важливі для мене, - зізнався він ведучому. - Я просто дивлюся на світ інакше".

Ноулз також закликав чоловіків, особливо чорношкірих - у яких частіше зустрічається рак молочної залози - бути більш усвідомленими і проходити тестування.

"У нас недостатньо чоловіків, які проходять такі обстеження. Я сподіваюся, що дам людям зрозуміти, що це можна пережити при ранньому виявленні", - сказав Ноулз.

Рак молочної залози найчастіше вражає жінок, але може розвиватися і у чоловіків. За даними Центру з контролю і профілактики захворювань, тільки в США щорічно діагностується приблизно 245 000 випадків раку молочної залози у жінок і 2200 - у чоловіків. У США 41000 жінок і 460 чоловіків щорічно помирають від цієї хвороби.

За даними WebMD, захворювання може розвиватися на тлі опромінення грудної клітки, гінекомастії, прийому гормональних препаратів, важких захворювань печінки або яєчок.

Крім Бейонсе, Метью Ноулз також є батьком співачки Соланж. З матір'ю виконавиць він розлучився в 2011 році, а в 2013-му одружився на колишній моделі Джені Шармейн Ейвері.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Лайм, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях