Лайм

Денні Трехо розповів, як йому вдалося кинути пити і залишатися тверезим більше 50 років

Спогади про минуле і тверезі люди відбивають у актора бажання випити

Денні Трехо не п'є і не вживає заборонених наркотиків вже 51 рік. Про те, як йому вдається зберігати тверезість, актор Мачете розповів виданню Variety.

У 1969 році Трехо відбував термін в каліфорнійській в'язниці, де почав відвідувати зустрічі Анонімних Алкоголіків. Цей досвід не був для нього новим: вперше на зустріч він потрапив, коли йому було всього 15 років.

"Вони говорили, що якщо ви залишите Анонімних Алкоголіків або Анонімних Наркоманів, ви помрете, зійдете з розуму або повернетесь в тюрму. І я це підтверджую. Кожен раз, коли я йшов, я вирушав до в'язниці", - згадує він.

Сьогодні Трехо впевнений, що рішення регулярно відвідувати АА врятувало йому життя.

"Це було схоже на пробудження. Тому, коли я вийшов із в'язниці, я продовжив ходити на зустрічі", - говорить він.

Трехо заробляв на життя випадковими підробітками, попутно виступаючи як консультант з питань наркотиків в співтоваристві АА і АН. Він ніколи не мріяв стати актором, але коли один зі сценаристів бойовика 1985 року "Потяг-утікач" запросив його навчати Еріка Робертса для бойових сцен, його потенціал помітив режисер Андрій Кончаловський. Так Трехо став одним із найбільш плідних акторів Голлівуду, отримавши більше 300 ролей.

"Все хороше, що сталося зі мною, - прямий результат допомоги комусь іще, - каже він. - Так я живу".

Незалежно від того, наскільки він зайнятий, він залишається поруч зі спільнотою АА і виступає на зустрічах.

"Я щиро вірю, що тверезість і чистота залежать від вашої системи підтримки, - каже Трехо. - Якщо я їду по вулиці з кимось чистим і тверезим, і кажу: "Боже, мужик, я б зараз викурив косяк або випив пива", цей хлопець скаже: "Агов, почекай хвилину, давай підемо на зустріч". Я оточую себе чистими і тверезими людьми".

Трехо говорить, що останній раз бажання випити або прийняти наркотики відвідувало його 10 років тому, але якщо одного разу ця думка прийде йому в голову, він знає, що потрібно згадати минуле.

"Коли я думаю про наркотики ... я думаю про необхідність прийняти душ з 50 чоловіками в тюрмі, - каже Трехо. - Я більше не хочу цього робити. Не хочу, щоб хтось говорив: "Нахилися і розсунь їх". Ось що наркотики значать для мене".

  • Ще більше відвертих зізнань Денні Трехо читайте в його інтерв'ю для Lime. На фестивалі Comic Con Ukraine 2019 актор розповів нам про своє нелегке минуле і захоплююче сьогодення.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймЗірки

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях