Лайм

Зірка "Гри престолів" Емілія Кларк розповіла, як змінилася після інсульту

33-річна актриса пережила розрив аневризми і операцію на мозку

У 2011 році на зйомках першого сезону "Гри престолів" актриса Емілія Кларк перенесла небезпечний для життя інсульт - субарахноїдальний крововилив. Третина пацієнтів з цим діагнозом помирає відразу, а ті, хто вижив, потребують термінового лікування, щоб уникнути другого, часто смертельного епізоду. На час закінчення третього сезону в 2013 році в її мозку набрякла ще одна судина, і актриса змушена була піти на складну операцію. Сьогодні Емілії Кларк 33 роки, і в інтерв'ю The Guardian вона розповіла, чому вважає свою хворобу "гарною".

"Зараз я безумовно вважаю свій крововилив в мозок гарною подією, - каже виконавиця ролі Дейенеріс Таргаріен. - Тому що мені ніколи не судилося стати молодою актрисою, яка "злітає з котушок". Крововилив точно збігся з початком моєї кар'єри і початком шоу, яке стало чимось досить вагомим. Це дало мені точку зору, якої інакше у мене бути не могло. Я досить стійка людина, тому, коли смерть батька і крововилив в мозок збіглися з успіхом, а люди стежили за мною на вулиці, я просто говорила: "Ну, давай спробуємо зробити з цього щось раціональне".

Актриса зізнається, що другий сезон "Гри престолів" став для неї найгіршим.

"Я не знала, що робить Дейенеріс. Якщо чесно, я кожну хвилину кожного дня думала, що помру, - зізнається вона. - Чесно кажучи, хвилююче ділитися цим. Так буває завжди, коли ти робиш себе вразливим. Але я довго чекала, щоб поговорити про це, тому що не хотіла, щоб люди думали про мене як про хвору".

Емілія повністю усвідомила і прийняла скінченність свого життя, але для неї це стало стимулом рухатися далі.

"Смерть - це лайно, - каже вона. - Це дійсно важко, і горе жахливе. І все ж це повністю нам гарантовано. Незалежно від того, як сильно хлопці з Силіконової долини хочуть довести всім, що це не так. Але незворотність смерті, абсолютна впевненість в ній, - це так тонізує".

  • Емілія Кларк розповіла, як її примушували роздягатися в "Грі престолів". У першому сезоні Дейенеріс ще не могла постояти за себе, але після зустрічі з Кхалом Дрого все змінилося.
  • Емілія Кларк вперше розповіла справжню історію кіноляпу з чашкою кави в "Грі престолів". Раніше автори серіалу стверджували, що в кадрі залишилася саме її чашка.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях