Лайм

Лідер групи Coldplay розповів про своє "дуже гомофобне" минуле

У дитинстві на Кріса Мартіна дуже вплинула релігійна школа і глузування однокласників

Фронтмен рок-групи Coldplay Кріс Мартін у відвертому інтерв'ю журналу Rolling Stone розповів про те, що в підлітковому віці був "наляканий" тим, що може бути геєм.

Мартін 11 років був одружений на Гвінет Пелтроу, а зараз зустрічається з актрисою Дакотою Джонсон ("50 відтінків сірого", "Суспірія"). Своє минуле музикант описує як "дуже гомофобне", і зізнається, що йому було складно усвідомити свою сексуальність.

У дитинстві восьмикратний володар "Греммі" навчався в школі-інтернаті для хлопчиків, де у нього склалися складні стосунки з релігією та однолітками. Через страх опинитися геєм Кріс ставав все більш ізольованим.

"Коли я пішов в школу-інтернат, я був дуже гомофобним. Говорив собі: "Якщо я гей, то мені навічно п****ць", - сказав Мартін. - Протягом кількох років однокласники багато разів говорили: "Ти точно гей". Досить наполегливо говорили, і це було дуже дивно. Я не знав, чи був насправді геєм, і це викликало жахливе сум'яття".

У 15 років Мартін вирішив відкинути нетерпимість, яка вкоренилася в ньому через глузування і релігійне виховання.

"Не знаю, що сталося, але одного разу я відповів: "Так, і що з того". І потім все припинилося одразу. Це було дуже цікаво, - сказав він. - Багато хто з моїх кумирів були геями. Але ким би вони не були, це не має значення. Коли тиск послабився, я задумався: "Через деякі речі, що я вивчаю про Бога, я не впевнений, що підпишуся на цю конкретну релігію".

Релігія, проте, є головною темою в новому альбомі Coldplay "Everyday Life", який Мартін назвав "чуйним і трохи нефільтрованим".

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Лайм, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях