Лайм

Принц Гаррі відповів на головне питання про титули і престолонаслідування після відмови від королівських обов'язків

Від зміни місця проживання "сума" принців не змінюється

З тих пір, як принц Гаррі і Меган Маркл вирішили почати нове життя далеко від Букінгемського палацу, королівські фанати задавалися питанням, чи збереже принц свій титул і право престолонаслідування. Тепер представник пари розповів, чи дійсно Гаррі і Меган стануть звичайними громадянами.

Фото: @sussexroyal в Instagram

"Будучи онуком Її Величності і другим сином принца Уельського, принц Гаррі залишається шостим в ряду престолонаслідування, а статус герцога і герцогині Сассекських в Порядку старшинства залишається незмінним", - сказав представник пари.

Таким чином, Гаррі і Меган формально збережуть свої звання "Їхня Королівська Високість", але не будуть активно їх використовувати. Також вони зможуть називати себе герцогом і герцогинею Сассекськими, графом і графинею Думбартон, бароном і баронесою Кілкіл.

Угода, досягнута між королевою Єлизаветою II, її онуком і його дружиною, вступить в силу з 31 березня. Починаючи з 1 квітня, Гаррі і Меган більше не займатимуть офіс в Букінгемському палаці і представлять команду свого благодійного фонду в Великобританії.

Фото: @sussexroyal в Instagram

"Герцог і герцогиня проводитимуть час як у Великобританії, так і в Північній Америці, - додав представник. - Також вони проводять зустрічі в рамках своєї поточної роботи по створенню нової некомерційної організації. Деталі її будуть розкриті пізніше в цьому році. В цілому, напрямки їх роботи залишаться незмінними, включаючи Співдружність націй, суспільство, розширення прав і можливостей молоді та психічне здоров'я".

Так чи інакше, через 12 місяців королівська родина перегляне угоду, щоб визначити майбутнє принца Гаррі і Меган.

Фото: @sussexroyal в Instagram

"Нова модель робочої і фінансової незалежності не має прецедентів, тому королівська родина і Сассекські погодилися провести 12-місячне спостереження, щоб гарантувати, що домовленість виконується з усіх боків, - додав представник. - Оскільки герцог і герцогиня відступають як старші члени королівської родини та будуть прагнути до фінансової незалежності, використання слова "королівський" в цьому контексті потребує перегляду. Обговорення все ще тривають, а рішення буде оголошено разом зі створенням їхньої нової некомерційної організації".

Хоча обговорення тривають, найімовірніше, вони не будуть використовувати слово "королівський" в назві свого благодійного фонду.

  • Вже на початку лютого ЗМІ повідомили, що принц Гаррі і Меган Маркл знайшли роботу. Але ні, жарти про роботу в Макдональдз в сторону! Кажуть, подружжя налагоджує зв'язки з найбільшими інвестиційними банками в світі.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях