Лайм

Принц Чарльз розповів про наслідки коронавірусу, від яких не позбувся навіть два місяці по тому

У принца Уельського пропали смак і нюх

24 березня принц Чарльз дізнався про зараження COVID-19 і вже через 7 днів повідомив про одужання. Хоча коронавірус протікав у 71-річного спадкоємця престолу в м'якій формі, наслідки перенесеної інфекції досі даються взнаки. Чарльз відвідав Королівську лікарню Глостершира і розповів медичним працівникам, що втратив почуття смаку і запаху.

Фото: instagram.com/clarencehouse

"Принц Чарльз дійсно говорив про свій особистий досвід, про це він дізнався з перших рук, - сказав виданню Daily Mail співробітник лікарні Джефф Волл. - Він також говорив про свою втрату нюху і смаку, і доосі це відчуває".

Втрата смаку і запаху є ранньою ознакою COVID-19 і була поширеним симптомом серед пацієнтів. Дослідження, опубліковане в червні в Європейському журналі отоларингології, показало, що після COVID-19 люди продовжують відчувати проблеми з нюхом і смаком. Серед 417 обстежених пацієнтів з легкою та помірною формою коронавірусу 88% скаржилися на відсутність смаку після зникнення всіх симптомів, а 86% відчували дисфункцію нюху.

  • Раніше принц Чарльз поскаржився на вимушену розлуку з сім'єю. У березні Єлизавета II і принц Філіп сховалися від епідемії коронавірусу у Віндзорському замку, і Чарльз не бачив батька навіть в день його 99-річчя.
  • Верхова їзда з дитинства була улюбленим хобі Єлизавети II, і на карантині вона не зраджує своїм звичкам. Нещодавно 94-річну королеву сфотографували на кінній прогулянці в саду Віндзорського замку.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях