Лайм

Джамала розповіла про найскладніший момент материнства після народження другого сина

Годування дитини викликає у співачки великий стрес

Джамала, яка 20 червня стала мамою вдруге, зізналася, що найскладнішим в материнстві для неї є грудне вигодовування. 36-річна співачка назвала процес годування стресом на всіх рівнях, який перетворює її на робота.

Фото: https://www.instagram.com/jamalajaaa/

"Спочатку хвилюєшся, щоб прийшло молоко, потім - щоб його вистачало, потім переживаєш - а що, якщо дитина не наїдається. А далі - що з'їсти, бо у малюка коліки. І ти не їси нічого шкідливого, а коліки все одно тривають! - поскаржилася зірка в Instagram. - Я схиляюся перед дівчатами, які годують досить довго - рік і більше! Еміра я годувала 7,5 місяців, перебуваючи в нереальному концертному графіку. І відстань Славутич-Маріуполь поставила крапку в нашому ГВ. Зцідити молоко було ніде, груди тверділи, Емір не хотів їх брати, бо вони були як камінь. Стрес для нас обох. Мамам, які знаходяться в активному робочому графіку, це дуже складно".

Джамала зазначила, що на успіх годування впливає безліч факторів, і жінкам дуже складно під них підлаштовуватися.

"Впливає твоє харчування, та й абсолютно все! Я вже мовчу про стрес, недосип. Ти маєш бути як робот: п'єш літрами воду, фіточай... Думаєш, народила - все, починаю худнути! І одразу немає молока! Тоді зі страхом починаєш їсти все. Який тут спокій? - нарікає вона. - Є такий вислів "весь мозок в молоко". Я це дійсно переживала! Потрібно було погодувати, потім - зцідити, щоб залишити на ще одне годування, побігти на саундчек, а потім відіграти концерт. Пам'ятаю, що плутала значення слів в розмовах з людьми, бачила усмішки на їхніх обличчях. Але всі мої думки були зайняті одним - як нагодувати дитину!"

Переможниця Євробачення підтримала мам, які намагаються годувати дітей грудьми, але закликала не засуджувати тих, хто не може робити це досить довго.

"Перші місяці життя малюка найскладніші. Цей час нам потрібен, щоб наситити своє дитинча всім необхідним, всі думки мами зайняті тільки цим. Дівчата, які годують, ви круті! Не коріть себе, якщо доводиться закінчити ГВ. Негативно ставлюся, коли дорікають, що хтось не довго годує грудьми свою дитину. У кожного на те свої причини, це потрібно поважати", - написала вона.

  • Нагадаємо, що друга дитина Джамали і Бекіра Сулейманова народилася 19 червня в одному з приватних пологових будинків столиці. Батьки дали новонародженому малюкові кримськотатарське ім'я - Селім-Ремзі.
  • 24 червня молоду маму і новонародженого малюка виписали додому. У зв'язку з цим артистка поділилася зворушливими кадрами, які наповнені теплими почуттями і різними емоціями.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях