Лайм

Світ завмер в очікуванні суду над Гіслейн Максвелл: хто це і чому її рішення говорити погубить Голлівуд

Суд над Гіслейн Максвелл відбудеться влітку 2021 року

На початку липня агенти ФБР затримали в штаті Нью-Гемпшир світську левицю Гіслейн Максвелл - поплічницю фінансиста Джеффрі Епштейна та його колишню кохану. У липні 2019 року бізнесмена також заарештували за підозрою в організації секс-трафіку за участю неповнолітніх, а вже в серпні Епштейна знайшли мертвим у тюремній камері. Слідство прийшло до висновку, що смерть наступила в результаті самогубства, що правда, вчиненого за доволі дивних обставин.

Згідно зі звітом прокуратури, Гіслейн Максвелл загрожує 35 років в'язниці - її підозрюють у схилянні неповнолітніх до незаконного сексу, перевезенні неповнолітніх для надання інтимних послуг, змові з метою їх перевезення та неправдивому свідченні. Суд над світською левицею відбудеться через рік, але весь цей час вона проведе під вартою. Побоюючись спроб втечі, юристам відмовили в проханні помістити Максвелл під домашній арешт, навіть коли мова зайшла про заставу в $5 млн. Слідство припускає, що поплічниця Епштейна погодиться дати свідчення, але тоді, припускають ЗМІ, полетять голови знаменитостей і політиків.

Дональд Трамп, його дружина Меланія, Джеффрі Епштейн та Гіслейн Максвелл Фото: Getty Images

Гіслейн Максвелл народилася у Франції і стала дев'ятою за рахунком дитиною в родині медіамагната Роберта Максвелла. Безтурботне дитинство дівчинки проходило у Великобританії, де родина нерідко проводила вихідні на особистій яхті "Леді Гіслейн", названій на честь улюбленої дочки батька. До речі, саме за її бортом Роберту Максвеллу судилося зустріти свою смерть - в 1991 році бізнесмен впав за борт яхти, після чого було багато розмов про суїцид, нещасний випадок та навіть навмисне вбивство.

Смерть Максвелла відкрила його спадкоємцям малоприємний факт: їх батько був шахраєм і за останні кілька років вивів сотні тисяч фунтів стерлінгів з пенсійного фонду своєї компанії на особистий рахунок. Розраховуватися довелося синам бізнесмена, а от улюблена дочка Гіслейн успадкувала велику суму грошей у трастовому фонді Ліхтенштейну та квиток у наступний етап безтурботного життя в США.

Через деякий час у новій країні Максвелл влаштувалася до місцевого агентства нерухомості, яке стало приносити їй корисні знайомства. Так майбутня світська левиця познайомилася з першою дружиною Дональда Трампа та низкою впливових бізнесменів, в числі яких опинився фінансист Джеффрі Епштейн. Хто б міг подумати, що найближчим часом пару зв'яжуть дружба, роман і спільна справа. А ще пізніше - всесвітня популярність, що правда, далеко не найприємніша.

До середини 90-х Гіслейн Максвелл фактично стала центровим механізмом незаконного бізнесу Епштейна, який розрісся до значних масштабів. І як пише The Sunday Times, посилаючись на слова 16-річної на той момент Енні Фармер, саме Максвелл відповідала за якість та своєчасну доставку "товару" для самого бізнесмена і його впливових друзів. Часом, доставляючи додому або на приватний острів Епштейна по три неповнолітніх дівчини щодня.

Гіслейн Максвелл Фото: Getty Images

Як стверджують слідчі, соратниця фінансиста завойовувала довіру дівчаток-підлітків, створюючи ілюзію дружби та співпереживання їх долям. У міру зближення світська левиця переходила на відверті бесіди про секс, еротичний масаж та інші інтимні послуги, все частіше переодягалася в присутності юних "подруг" і поступово вселяла їм, що до так званої проституції варто ставитися простіше.

У 1998 році Джеффрі Епштейн придбав у Карибському морі невеликий приватний острів, витративши на це близько $8 млн. Вже тоді подібним придбанням мало хто дивувався, але й навряд чи комусь спадало на думку, що мальовничу локацію перетворять на епіцентр секс-трафіку та місце постійних злочинів.

"Педофільський острів" Епштейна, як його пізніше назвали в ЗМІ, відвідували політики, бізнесмени, актори, музиканти та інші знаменитості. У переліку гостей преса частенько згадує Білла Клінтона та навіть британського принца Ендрю, молодшого сина королеви Єлизавети II. До слова, 17 липня дочка принца Ендрю, принцеса Беатріс, таємно вийшла заміж. Кажуть, рішення провести закриту церемонію було обумовлено не тільки пандемією коронавіруса, а й небажанням її батька показуватися на публіці після арешту Гіслейн Максвелл.

Про тісну дружбу з Джеффрі Епштейном частенько пригадують і нинішньому президенту США Дональду Трампу. У 2002 році в інтерв'ю журналу New York Трамп назвав бізнесмена близьким другом і уточнив при цьому, що в його компанії завжди було "дуже весело". Частіше за інші ЗМІ цитували слова Трампа про жінок: "Як і я, він любить красивих жінок, і подейкують, багато з них дуже молоді". При цьому дівчата, які погодилися спілкуватися сьогодні зі слідством та пресою, стверджують, що на острові Трампа не зустрічали.

Джеффрі Епштейн Фото: Getty Images

У 2008 році Джеффрі Епштейна, звинуваченого в організації проституції та сексі з неповнолітніми, заарештували вперше. Побоюючись довічного ув'язнення, бізнесмен пішов на угоду зі слідством - визнав провину і виплатив компенсацію понад 30 жертв. У в'язниці Епштейн пробув всього рік, після чого повернувся до своїх справ. Що правда, через деякий час сплив важливий нюанс: юристи фінансисти не повідомили про його дострокове звільнення жертв. А так як ця умова була обов'язковою, до 2018 року вона стала підставою для відновлення справи.

Як уже згадувалося вище, Джеффрі Епштейн так і не дочекався суду. У серпні 2019 року його знайшли мертвим в одиночній камері манхеттенської в'язниці. Згідно з офіційною версією, бізнесмен наклав на себе руки, але записи з камер відеоспостереження, які раптом зникли, охорона, яка нібито заснула, та сумнівні травми призвели до розмов про умисне вбивство.

Гіслейн Максвелл і модель Наомі Кемпбелл Фото: Getty Images

Що стосується Гіслейн Максвелл, вона зникла ще в 2016 році. Світська левиця та постійна гостя пишних голлівудських заходів перестала з'являтися на публіці і контактувати з приятелями, число яких до цього часу поповнилося ледь не всіма відомими сьогодні іменами - від рокерів на кшталт Міка Джаггера до політиків та членів королівської родини Великобританії.

Після арешту цього літа Максвелл пред'явили звинувачення за шістьма пунктами і взяли під варту. Згідно зі згаданим вище звітом прокуратури (навченої досвідом смерті Епштейна), світську левицю позбавили рушників, простирадла, а замість звичайної тюремної форми видали спеціальну паперову, яка легко рветься, а тому не може бути використана як предмет для повішення або вбивства. До того ж весь цей рік біля дверей Максвелл чергуватиме охорона.

Гіслейн Максвелл Фото: Getty Images

Серед іншого слідство цікавлять записи з прихованих камер у будинках Епштейна. Раніше сам бізнесмен нібито зберігав цілий архів відеокасет, на які потрапили його впливові гості, ось тільки після арешту записи зникли. А так як доступ до них мали лише Епштейн та Максвелл, висновки напрошуються самі по собі. Крім цього Максвелл нібито вела і так звану чорну записну книгу клієнтів, але факт її існування не доведено. Сама ж світська левиця пред'явлені їй звинувачення заперечує.

"Переконаний, у неї є доступ до цих відео, - поділився думкою з цього приводу телеведучий Крістофер Мейсон, який особисто знав Максвелл. - Отже у багатьох впливових людей є привід серйозно понервувати".

ЗМІ звернули увагу і на той факт, що слідство доручено підрозділу з розслідування корупційних злочинів державних службовців, що говорить про те, що в справі напевно задіяні чиновники, чиї імена поки зберігаються в секреті. Але, судячи з усього, це лише питання часу.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймЗірки
Теги: