Лайм

За останні три роки Армен Джигарханян пережив інфаркт, інсульт і стан коми

Незабаром після свого 85-річчя актор знову потрапив до лікарні

Рано вранці 14 листопада помер Армен Джигарханян. За однією з версій, 85-річний актор пішов з життя в результаті відмови нирок. Смерть констатували лікарі московської клініки, до якої артист потрапив ще минулого місяця.

Останні три роки виявилися для Джигарханяна особливо важкими: актор пережив розлучення з молодою дружиною Віталіною Цимбалюк-Романовською, тривалий і важкий розділ майна, повернення до колишньої дружини Тетяни Власової, обшуки в Московському драматичному театрі, яким керував. Все це не могло не позначитися на здоров'ї.

Армен Джигарханян Фото: piterburger.ru

У квітні 2018 року Джигарханяна госпіталізували з інфарктом, повідомляло агентство ТАСС. Тоді ж актор впав у стан коми та провів у ньому близько години, будучи підключеним до апарату штучної вентиляції легенів. Того разу близькі Джигарханяна підтвердили пресі чергову госпіталізацію і назвали її наслідком запалення легенів, яке артист не долікував раніше.

У червні цього року Джигарханян знову потрапив до лікарні у важкому стані, при цьому версії його госпіталізації в ЗМІ знову різнилися. Через деякий час ситуацію виданню MK прокоментував близький друг артиста, режисер Марк Рудінштейн. За його словами, стан Джигарханяна і справді був важким - незадовго до 85-річчя у нього стався інсульт.

Рудінштейн назвав стан актора важким, але очікуваним у той період його життя. "У нього давно так: лікарня - дім, лікарня - дім. Тому що у нього діабет, який вже давно почав робити свою справу", - зазначав режисер.

3 жовтня Армен Джигарханян відсвяткував свій 85-й день народження. Актор зустрівся з колегами в Московському драматичному театрі, стверджував, що знаходить сили виходити з дому. Тоді ж в ЗМІ з'явилася фотографія Джигарханяна, який, сидячи в інвалідному візку, приймає привітання та великий ювілейний торт. В середині жовтня артист знову потрапив до лікарні.

85-річчя Джигарханяна Фото: Марина Райкіна / MK.ru

"У нього був такий букет захворювань, він, бідний, сильно мучився, живого органу у нього не було, і це не перебільшення. Почали відмовляти нирки, - вже після смерті артиста розповів його приятель, актор і сценарист Артур Согомонян. - З ними давно були проблеми. Ще до лікарні, коли він знаходився вдома [...] Три останні дні нирки взагалі не працювали".

Після звісток про смерть актора в Московському драматичному театрі готуються до церемонії прощання. За словами Согомоняна, вона напевно відбудеться у вівторок, 17 жовтня, хоча, з огляду на карантинні обмеження, з цим можуть бути труднощі.

За роки кар'єри Армен Джигарханян зіграв понад 200 ролей в театрі та кіно. Найбільш відомими за його участі стали картини "Здравствуй, это я!", "Собака на сене", "Город Зеро", "Здравствуйте, я ваша тетя" та інші.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях