Лайм

Світлані Немоляєвій - 84: як сьогодні виглядає Ольга Рижова зі "Службового роману"

Незважаючи на свій вік, актриса досі грає на сцені

18 квітня свій 84-й день народження святкує радянська та російська акторка Світлана Немоляєва, широку популярність якій принесла роль Ольги Рижової у фільмі "Службовий роман". theLime вирішив розповісти, чим артистка займається сьогодні, і як вона змінилася за ці роки.

Світлана Немоляєва в молодості і зараз Фото: instagram.com/star_albumm

Світлана Немоляєва народилася у Москві в родині радянських інтелігентів. Батько був кінорежисером і сценаристом, а мати - звукооператором.

Дівчинка вперше знялася в кіно, коли їй було 8 років. Також вона цікавилася театром - ходила на всі вистави Театру ім. Володимира Маяковського, актором якого до війни був її дядько, Костянтин Немоляєв.

Світлана Немоляєва Фото: pinterest.com

Вибір професії для неї був очевидний. У 1954 році вона поступила на акторський факультет Вищого театрального училища імені М. С. Щепкіна і закінчила його в 1958 році з відзнакою.

Свою кар'єри актриси вона почала в 1958 році в Московському драматичному театрі на Спартаківській.

Світлана Немоляєва в молодості Фото: instagram.com/history_art_blog

У 1959 року Світлана Немоляєва була прийнята в трупу Московського академічного театру імені Володимира Маяковського, на сцені якого актриса виступає і по цей день. Її дебютним спектаклем був "Гамлет", в якому вона виконала роль Офелії. За своє життя на сцені театру Світлана зіграла головні ролі більш ніж у 50 спектаклях.

В цей же час Немоляєва дебютує як професійна актриса і в кіно - вона зіграла роль Ольги Ларіної у художньому фільмі по опері П. І. Чайковського "Євгеній Онєгін".

Кадр з фільму "Євгеній Онєгін" Фото: pinterest.com

Широку популярність актриса отримала в 1977 році після виходу на екрани картини Ельдара Рязанова "Службовий роман".

Світлана Немоляєва в ролі Ольги Рижової Фото: pinterest.com

У цьому фільмі вона зіграла Ольгу Рижова - співробітницю статистичної установи "в страшних трояндочках" і подругу головного героя Анатолія Новосельцева, яка завжди приходить до нього на допомогу в хвилину різних негараздів. На тлі основної сюжетної лінії показана драма Рижової, яка вже немолода, має сім'ю і дітей, але раптово згадує про свою студентську любов до Юрія Самохвалова і не може стримувати почуттів.

Кадр з фільму "Службовий роман" Фото: pinterest.com

Вона також виконала ролі в інших популярних фільмах Рязанова "Гараж" (1979), "Про бідного гусара замовте слово" (1980) і "Небеса обітовані" (1991).

Світлана Немоляєва з чоловіком Олександром Лазарєвим Фото: pinterest.com

На сьогоднішній день Немоляєва зіграла понад 100 ролей у фільмах, телефільмах, а також озвучувала мультфільми.

Світлана Немоляєва з чоловіком і сином (1990-ті роки) Фото: instagram.com/top_celebrity.news

Незважаючи на поважний вік, вона продовжує служити в театрі, граючи у виставах "Як важливо бути серйозним" О. Уайльда, "Скажені гроші" О. Островського, "Плоди освіти" Л. Толстого, "Кант" М. Івашкявічюса, "Таланти і шанувальники " О. Островського,"Мертві душі" і "Одруження" М. Гоголя.

Світлана Немоляєва зараз Фото: instagram.com/felixgrozdanov

Особисте життя Світлани Немоляєвої також була тісно пов'язана з професійним - у театрі ім. Маяковського актриса познайомилася з майбутнім чоловіком Олександром Лазарєвим, за якого вийшла заміж у 23 роки. Разом вони прожили 51 рік - до самої смерті чоловіка в 2011 році. Син акторського подружжя - також відомий актор Олександр Лазарєв-молодший.

Світлана Немоляєва з сином та онукою Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях