Лайм

"Русалонька" заплила у прокат: чи порадував новий фільм Disney цього разу

Стрічка в українських кінотеатрах з 26 травня

Наприкінці травня в український прокат вийшла "Русалонька", повнометражна екранізація відомої історії данського казкаря Ганса Крістіана Андерсена від студії Disney. Стрічка була одним із головних кінематографічних очікувань року, і оглядач Артур Гор розповів theLime, якою вона вийшла.

Сюжет фентезійного мюзиклу, саме в такому жанрі в Disney інтерпретували відому казку, лише частково збігається з канонічним текстом. Русалочка живе у дивовижному морському палаці під товщею води та мріє про життя на поверхні під променями сонця. Вона настільки цікавиться людьми, що майже кожен день досліджує кораблі, що затонули, у пошуках побутових дрібничок, якими користуються двоногі на суші. Звати русалку Аріель (Холлі Бейлі) і має вона двох вірних друзів: краба Себастіана та тропічну рибку Флаундера, а це вже суто диснеївська історія родом із популярного мультсеріалу.

Батько Русалоньки – король морів Тритон (Хав'єр Бардем), забороняє дочці наближатися до світу людей, проте Аріель все ж таки спливає на поверхню, щоб під час аварії корабля врятувати принца Еріка (Джона Хауер-Кінг). Ну а далі сюжет відомий: Русалонька закохується в принца, отримує від морської відьми зілля, втрачає свій чарівний голос і намагається завоювати прихильність коханого. Втім, (невеликий спойлер) чекати на мрійливо-сумне завершення історії, як у Андерсена, не варто. Ну це ж Disney. Тут усі співають і танцюють, як і личить голлівудській казці. А шкода… Адже разом із чудовою картинкою, якою, безумовно, захоплює "Русалонька", стрічка могла б стати проникливим, щемливим фільмом навіть для дорослої аудиторії.

Читайте також: Прощання зі "Вартовими галактики": якою вийшла заключна частина трилогії Marvel.

Фото: https://www.instagram.com/disneylittlemermaid/

Картинка в "Русалочці" справді неймовірна. Види підводного світу дуже яскраві та різноманітні, а запливи Аріель на скаженій швидкості між рифами та затопленими кораблями створюють максимальний ефект присутності. Місцями візуально це навіть краще за другу частину "Аватара", який також показує казковий світ під водою.

Окремо варто відзначити анімацію краба Себастіана і чайки Скаттл, що допомагає Аріель зрозуміти призначення людських речей. Персонажі вийшли живі і з гумором, а ось рибка Флаундер якийсь не дуже мімімішний. Але це вже справа смаку.

Фото: https://www.instagram.com/disneylittlemermaid/

Фото: https://www.instagram.com/disneylittlemermaid/

Персонаж злої відьми Урсули, який втілила на екрані Мелісса Маккарті, також виявився напрочуд вдалим: мерехтливі щупальця, містичні перевтілення – все бездоганно. Сама ж Холлі Бейлі хоч і трохи несподівано виглядає в ролі темношкірої Русалоньки, але зовнішність 23-річної актриси настільки казкова, що каст спрацював на всі сто відсотків.

Фото: https://www.instagram.com/disneylittlemermaid/

Що ж до чоловічих ролей, то вони тут значно тьмяніші, ніж жіночі. Тритон у виконанні Бардема та принц Ерік особливо не захоплюють ні костюмами, ні грою.

Фото: https://www.instagram.com/disneylittlemermaid/

Загалом же "Русалонька" - гідний фінальний акорд кіновесни, і однозначно варта уваги сімейна розвага, яка впевнено отримує 7 розбитих сердець із 10.

Раніше ми розповідали, яким вийшов український фільм "Люксембург, Люксембург", який виходить на Netflix 14 червня.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм