Лайм

Відоме видання вибачилося перед принцом Гаррі за публікацію расистського зображення

На колажі, зробленому членом неонацистської групи, Гаррі названий "зрадником раси"

Компанія Бі-бі-сі вибачилася перед принцом Гаррі за те, що не попередила його перед трансляцією і публікацією в мережі зображення неонацистської групи, на якому він зображений з наведеним на голову пістолетом і названий "зрадником раси".

Зображення, опубліковане на сайті BBC і показане в вечірніх новинах, представляло собою стилізований колаж з онлайн-поста ультраправої групи, підписаний: "Побачимося пізніше, зрадник раси". У самій статті досліджувалася діяльність неонацистського угруповання "Дивізія Зонненкріг".

"Одне зображення передбачає, що принц Гаррі повинен бути застрелений за шлюб з людиною змішаної раси", - говорилося в ній.

Редакція зменшила розмір картинки наступного дня і видалила її через два дні, пояснивши це тим, що "суспільний інтерес до статті зменшився".

"Це викликало серйозні проблеми з безпекою для принца Гаррі і завдало страждання його сім'ї, коли його дружина була майже на п'ятому місяці вагітності", - повідомив виданню The Guardian представник герцога Сассекського.

Гаррі був єдиним, хто поскаржився британському телекомунікаційному регулятору Ofcom з цього приводу. Але представник Ofcom сказав: "Зображення було дуже образливим, але, на нашу думку, його включення до статті було редакційно виправданим, оскільки воно використовувалося для засудження та ілюстрації діяльності расистської групи".

Бі-бі-сі також відхилили скаргу, заявивши, що "використання зображення в звіті про діяльність групи явно відповідає суспільним інтересам". Проте, корпорація принесла вибачення за те, що не попередила герцога і герцогиню Сассекських перед його трансляцією і онлайн-публікацією в грудні 2018 року.

У листі до принца Гаррі представники Бі-бі-сі повідомили, що зобов'язуються вдосконалити свої рекомендації щодо використання контенту, який "створює ризик образи для зображуваної особи".

Представник Гаррі відповів, що герцог все ж не згоден з рішенням транслювати зображення. "Його Королівська Високість стверджує, що замість того, щоб відтворювати образливе зображення, його слід було б описати так, щоб воно потенційно не вплинуло на інших", - сказав він.

Після виходу статті Бі-бі-сі творець зображення Міхал Шевчук, 19-річний житель Лідса, був засуджений до чотирьох років і трьох місяців в установі для неповнолітніх правопорушників, визнавши себе винним за двома пунктами звинувачення в тероризмі і п'ятьма пунктами зберігання терористичних матеріалів, в тому числі навчального посібника "Аль-Каїди".

"Це була важлива задача журналістики, яка призвела до арешту, засудження і тюремного ув'язнення двох членів неонацистського угруповання. Зображення герцога Сассекського було включено, щоб показати огидну природу їхньої поведінки, - висловився представник Бі-бі-сі. - Звісно, ми шкодуємо про заподіяні страждання і приносимо вибачення за те, що не попередили Кенсінгтонський палац заздалегідь про те, що воно буде опубліковане".

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Автор "найскандальнішої скульптури" України-2023 прокоментував спроби пошкодити його витвір

Скульптор Василь Корчовий висловився про критику його роботи Впевнена і спроб її пошкодити

Що буде модно восени 2023 року: головні тренди нового сезону

Якими модними речами урізноманітнити свій осінній гардероб в цьому році, щоб бути в тренді та завжди виділятися із сірої маси