Лайм

"Законний спадкоємець престолу" зібрався судитися з Єлизаветою II: хто цей амбітний чоловік

При цьому 73-річного жителя Франції не цікавить трон

73-річний французький пенсіонер Франсуа Графто має намір судитися з королевою Великобританії Єлизаветою II. Чоловік стверджує, що є онуком короля Едуарда VIII, а значить - і законним спадкоємцем престолу.

Як пише Mirror, це вже не перша подібна суперечка навколо глави королівської родини. Графто вже двічі звертався до Єлизавети II з проханням передати йому зразки її ДНК, але безуспішно. Пенсіонер готує третє звернення, але в разі чергової відмови звернеться до суду. Не бентежить його і той факт, що, згідно з законом, королева не може бути піддана ні кримінальному, ні судовому переслідуванню в цивільному суді. Чоловік збирається судитися з Букінгемським палацом в цілому.

У бесіді з журналістами Графто стверджує, що свого часу його бабуся мала зв'язок з майбутнім королем Едуардом VIII - тоді ще принцем Уельським. Так на світ з'явився його батько П'єр-Едуард, хоча офіційна інформація свідчить, Едуард VIII був бездітним і помер ще у 1972 році. За мовчання жінці нібито платили великі суми.

На троні Едуард VIII перебував з січня по грудень 1936 року. Пізніше він відрікся від престолу заради шлюбу з мешканкою США Уолліс Сімпсон і тоді ж нібито було обумовлено відсторонення від будь-якої спадщини його нащадками. Сам Едуард отримав титул герцога Віндзорського, а на троні посів його молодший брат Георг VI - батько Єлизавети II.


фото: Едуард VIII

Як зазначає Графто, його не цікавлять гроші чи титул. Чоловік лише прагне відновити справедливість і розповісти правду про найбільшу таємницю королівської родини. Своїх спадкоємців у пенсіонера немає.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Автор "найскандальнішої скульптури" України-2023 прокоментував спроби пошкодити його витвір

Скульптор Василь Корчовий висловився про критику його роботи Впевнена і спроб її пошкодити

Що буде модно восени 2023 року: головні тренди нового сезону

Якими модними речами урізноманітнити свій осінній гардероб в цьому році, щоб бути в тренді та завжди виділятися із сірої маси