Лайм

Люку Бессону пригрозили тюремним строком за незаконне звільнення співробітниці

Заявниця стверджує, що режисер фільмів "Леон", "П'ятий елемент" і "Таксі" звільнив її під час лікарняного

Люка Бессона можуть засудити до 10 місяців в’язниці умовно, якщо буде встановлено, що він незаконно звільнив колишню помічницю, коли вона перебувала на лікарняному. Про це повідомляє видання Variety.

Паризький прокурор, який веде справу, також рекомендує призначити режисерові та його компанії EuropaCorp штрафи в розмірі 30 000 євро і 50 000 євро відповідно. Рішення суду буде оголошене 8 січня.

Помічниця, ім'я якої не розголошується в ЗМІ, є 50-річною матір'ю-одиначкою. Вона працювала на режисера з 2015 року, поки її не звільнили в січні 2018 року за "серйозні порушення". Прокурори ж стверджують, що вона була незаконно звільнена під час лікарняного відпустки. На лікарняному її оглянули чотири лікарі, один з яких був замовлений EuropaCorp. За даними газети Le Monde, медик підтвердив, що жінка не може працювати і "страждає". Сама вона після звільнення повідомила, що Бессон поводився з нею "як з рабом".

Раніше жінка вже судилася з EuropaCorp за неправомірне звільнення, але 9 жовтня 2019 року програла справу через відсутність доказів дискримінації. Представник EuropaCorp повідомив ЗМІ, що наразі Бессон очікує рішення суду і, як і раніше, почувається "безтурботно".

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Автор "найскандальнішої скульптури" України-2023 прокоментував спроби пошкодити його витвір

Скульптор Василь Корчовий висловився про критику його роботи Впевнена і спроб її пошкодити

Що буде модно восени 2023 року: головні тренди нового сезону

Якими модними речами урізноманітнити свій осінній гардероб в цьому році, щоб бути в тренді та завжди виділятися із сірої маси