Лайм

Amazon потрапив у скандал через футболки з диктатором Піночетом та його методами страти

У компанії ситуацію поки не коментують

Компанія Amazon довелося прибрала з продажу частину нових футболок зі згадуванням чилійського диктатора Піночета, які стали причиною масової критики. Зокрема, авторів ідеї розкритикували за слогани, перетворені на жарти, а також зображення з методами страти супротивників режиму.

Як пише The Guardian, компанії нагадали про жахливу статистику: за роки диктатури Піночета (1973 - 1990) більше 3 тис. людей були вбиті або зникли без вісти. Пізніше президент Рікардо Лагос заявив, що близько 120 з них були скинуті з гелікоптерів до місцевих водойм.

У продаж надійшли футболки з різним дизайном. Деякі з них були просто прикрашені обличчям Піночета, деякі слоганами або зображеннями гелікоптерів з написами "Прокатаймося?", "Безкоштовні польоти на гелікоптерах", "Піночет - мій другий пілот".

Жертви та противники диктатури висловили своє обурення, так як запропонований дизайн сприйняли за глузуванням. Незабаром ресурс приховав більшу частину продукції, деякі екземпляри все ще залишаються доступними. Офіційно представники Amazon ситуацію не коментують.

Нагадаємо, чилійський диктатор Піночет був при владі з 1974 по 1990 рік. У цей час країну охопили масові репресії. Крім вищезгаданої цифри загиблих і зниклих без вісти, ще 40 тисяч жителів були заарештовані без рішення суду.

  • Раніше в мережі розгорівся скандал навколо різдвяної реклами велотренажерів. Всього за кілька днів на YouTube ролик зібрав понад 2 млн переглядів, але успіхом це не назвеш, адже акції бренду впали на 9%.
  • Школяр заробляв $10 тис. на місяць на мемах, але Instagram видалив його профіль. Ось коротка історія 15-річного Роуена Уинч з Пенсільванії.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Автор "найскандальнішої скульптури" України-2023 прокоментував спроби пошкодити його витвір

Скульптор Василь Корчовий висловився про критику його роботи Впевнена і спроб її пошкодити

Що буде модно восени 2023 року: головні тренди нового сезону

Якими модними речами урізноманітнити свій осінній гардероб в цьому році, щоб бути в тренді та завжди виділятися із сірої маси