Лайм

Джоан Роулінг звинуватили в трансофобії через допис у Twitter: деталі скандалу

Письменниця підтримала жінку, звільнену за "трансофобську позицію"

Автор романів про Гаррі Поттера підтримала в Twitter британську дослідницю Майю Форстейтер, звільнену за твіти про те, що чоловіки після зміни статі "не можуть перетворитися в жінок". Тепер письменницю звинуватили в трансофобії, а правозахисна ЛГБТ-організація GLAAD заявила, що її позиція "піддає транс-людей ризику", пише Variety.

"Одягайтеся як хочете. Спіть з будь-яким дорослим, який погодиться. Живіть своїм кращим життям в мирі та безпеці. Але змушувати жінок йти з роботи за заяву про те, що стать - це реально?" - написала Роулінг в Twitter, додавши хештеги в підтримку Майї.

Позиція Форстейтер, яка втратила роботу в Центрі глобального розвитку, полягала в тому, що існує тільки дві незмінних статі - чоловіча і жіноча. Також дослідниця неодноразово називала транс-жінок "чоловіками" і висловлювала сумніви, що транс-жінкам варто користуватися жіночими роздягальнями.

Організація GLAAD звернулася до піар-команди Роулінг з пропозицією провести неофіційну дискусію між автором і членами транс-спільноти, але представники Джоан відхилили її.

"Джоан Роулінг, чиї книги давали дітям надію на те, що спільними зусиллями можна створити кращий світ, тепер приєдналася до антинаукової ідеології, яка заперечує людяність транс-людей, - йдеться в заяві GLAAD. - Транс-чоловіки, транс-жінки і небінарні люди не становлять загрози, і думати інакше означає піддавати трансгендерів ризику. Настав час для союзників, які знають і підтримують транс-людей, висловитися і підтримати їх фундаментальне право на рівне і справедливе поводження".

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Автор "найскандальнішої скульптури" України-2023 прокоментував спроби пошкодити його витвір

Скульптор Василь Корчовий висловився про критику його роботи Впевнена і спроб її пошкодити

Що буде модно восени 2023 року: головні тренди нового сезону

Якими модними речами урізноманітнити свій осінній гардероб в цьому році, щоб бути в тренді та завжди виділятися із сірої маси