Лайм

Деніел Редкліфф раптом став "жертвою" коронавіруса, хоча сам він дізнався про це з новин

Ще одне підтвердження, що під час спалаху COVID-19 потрібно стежити за інформаційною гігієною і не вестися на кричущі заголовки

Паніка через спалах коронавіруса породжує безліч фейків, і однією з "жертв" вірусної інфекції несподівано для себе став Деніел Редкліфф. Фальшивий аккаунт BBC в Twitter опублікував новину про те, що зірка "Гаррі Поттера" заразився COVID-19, але його представник дав ЗМІ чітку відповідь: "Це неправда".

Фото: @ daniel9340 в Instagram

На фейк повелися багато користувачів мережі, в тому числі журналісти видань New York Times і Politico. Через таку легковірності пізніше їм довелося вибачатися перед своїми читачами, пише Buzzfeed.

Фото: Twitter

Фальшивому BBC було легко обдурити аудиторію: він був зареєстрований під ім'ям @BBCNewsTonight і використовував логотип британського мовника. У повідомленні говорилося: "У Деніела Редкліффа позитивний результат на коронавірус. Актор вважається першою відомою людиною, у якої він був публічно підтверджений". Хоча на перший погляд твіт виглядав достовірним, на аккаунт було підписано всього 125 чоловік. Після скарг соціальна мережа заблокувала порушника. До видалення фейк він встиг набрати більше 311 тис. показів і 26 тис. кліків.

Фото: buzzfeednews.com

Buzzfeed вдалося зв'язатися з творцями фейку, які дурять користувачів мережі з 2016 року. Вони сказали, що отримували від своєї діяльності прибуток, і що вибрали Редкліффа випадково.

"Нам потрібен був хтось знаменитий, але недостатньо відомий, щоб це не здавалося неймовірним. Ми [знайшли] знаменитість, про яку знають люди, але у нього [дійсно] немає відповідної слави. Люди люблять Деніела Редкліффа як зірку дитинства, але він не популярний в соціальних мережах", - сказав виданню анонімне співрозмовник. Він також перерахував інших знаменитостей, яких вони могли "заразити" коронавірусом. У їх числі - актори Девід Хассельхофф, Памела Андерсон і Меган Фокс.

  • Наомі Кемпбелл переодяглася в захисний костюм через коронавірус. Зірка боїться захворіти, і їй все одно, що про це подумають оточуючі.
  • Вагітній Кеті Перрі та Орландо Блуму довелося відкласти весілля мрії через коронавірус. 35-річна співачка і 43-річний актор мріяли одружитися в Японії.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Автор "найскандальнішої скульптури" України-2023 прокоментував спроби пошкодити його витвір

Скульптор Василь Корчовий висловився про критику його роботи Впевнена і спроб її пошкодити

Що буде модно восени 2023 року: головні тренди нового сезону

Якими модними речами урізноманітнити свій осінній гардероб в цьому році, щоб бути в тренді та завжди виділятися із сірої маси