Лайм

Фотограф показав життя бідних корейців - ці фото змусять вас полюбити свою квартиру

Однокімнатні помешкання в Південній Кореї стають все більш популярними

Среднестатическим туристам Південна Корея відома своїми передовими технологіями, вражаючими хмарочосами і смачною їжею. Але як і в кожній країні в Південній Кореї є й інша сторона, яка не так помітна, якщо не шукати.

Місцевий фотограф Сім Кю Донг провів близько п'яти років в Сеулі (столиці Південної Кореї), де почав знімати життя бідних жителів країни, які проживають в крихітних, тісних кімнатах з назвами "гошивон" та "гошитель". Наступна добірка фотографій змусить вас полюбити своє просторе і дуже затишне житло.

Примітно, що такі однокімнатні студії стають у Південній Кореї все більш популярними. Багато жителів вже звикли до життя в украй компактних кімнатах і з задоволенням економлять на оплаті оренди.

Кажуть, "гошивони" з'явилися слідом за коридорними гуртожитками з кімнатами на 4 кв метри. Як правило, жителями таких квартир є студенти, які платять за житло від $250 до $400 в місяць. Ці крихітні квартири можуть здатися крайньою мірою, але, з огляду на, що депозит за житло може обійтися в тисячі доларів, "гошивони" й "гошителі" стають порятунком для бюджету.

У своєму Instagram-акаунті Сім Кю Донг розповідає фоловерам, що й сам певний час знімав подібне житло поки навчався в університеті: "Я оселявся в "гошивоні" кожен раз, коли виїжджав з дому і залишався у Сеулі".

Зазвичай такі кімнати дуже схожі між собою і мають загальні кухню, душову, туалет. Різниця між "гошиваонами" та "гошителями" полягає у площі. "Гошителі" можуть бути на кілька квадратних метрів просторішими.

  • Користувачі соцмереж і любителі подорожувати активно обговорюють фотографії блогера Йонаса Гріневічуса, який відшукав в Норвегії, можливо, найкрасивіший і бездоганний громадський туалет.
  • Чоловікові знадобилися 11 вантажних контейнерів, щоб побудувати "будинок мрії". Ось як він виглядає всередині та зовні.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.