Лайм

Український ведучий розповів про пригоди на Мадагаскарі - його історія змусить полюбити таксі в Києві

Як виявилося, в місті Антананаріву таксисти працюють дещо інакше

Обурені роботою таксистів в Україні? Тоді ми йдемо до вас. Ведучий тревел-проекту "У кого больше?" на Новому каналі Максим Узол до 1 квітня поділився історією, яка змусить вас переглянути своє ставлення до сервісу. Адже в столиці Мадагаскару, місті Антананаріву, таксисти штовхають машини з клієнтами руками.

Фото: прес-служба Нового каналу

"Одного разу під час зйомок проекту мені терміново треба було поїхати з режисером познімати місто, поки сонце не сіло. Таксі в Антананаріву можна зловити прямо на вулиці - їх там дуже багато. Машини виглядають мило - старенькі маленькі французькі автомобілі, як іграшкові. Але, по суті, це металобрухт на колесах, їм років по 50, і вони розвалюються на ходу, - згадав він. - Так от, сідаємо ми в це таксі, і починається найцікавіше. Водій просто штовхає машину!"

На щастя, таксист штовхав автомобіль лише до найближчої заправки. Як виявилося, в Антананаріву це нормальна практика. Так місцеві водії заощаджують на бензині.

"Щоб не витрачати даремно гроші, яких і так майже немає, водії заправляються, тільки якщо у них з'являється клієнт, - пояснив Узол. - А коли я дістав телефон, щоб зняти наше симпатичне, але діряве таксі, з'ясувалося, що користуватися телефонами на заправках в Мадагаскарі заборонено з міркувань безпеки. Виходить, їздити на машинах, які розвалюються, можна, а клацати на телефон - ні".

  • Читайте також на theLime, як занадто важкий турист пішов проти правил і осідлав грецького ослика - цю поїздку він запам'ятає назавжди.
  • Фотограф щороку повертається на озеро Байкал заради кількох кадрів, і це Інстаграм дня.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймПодорожі
Теги: подорожі