Ну хто із нас не любить різноманітні кулінарні лайфхаки, які полегшують процес приготування? Відповідь здається очевидною. Тож якщо ви вже розібралися, як швидко і охайно відділити жовток від білка, цього разу дізнайтесь, як почистити гранат і не забруднити руки.
Кожен з нас хоча б раз зіштовхувався з такою ситуацією: чистиш гранат, а його зерна вилітають з рук разом із соком, і це призводить до того, що більша частина соку витекла, а кухня після цього залишилась брудною. Відмивати всі поверхні від рубінових крапель навряд чи комусь хочеться, тому радимо спробувати почистити гранат у воді.
Для цього повторіть наступний алгоритм дій:
- Для початку помийте фрукт як зазвичай.
- Далі за допомогою ножа зробіть надрізи на шкірці, при цьому намагаючись не зачепити зернятка, щоб не втратити сік.
- Наступний крок: візьміть глибоку ємність з холодною водою і опустіть туди гранат. Залиште фрукт у воді на 10-15 хвилин. Наповнений рідиною плід буде набагато легше чиститися.
- Опустіть руки у воду та починайте розділяти гранат на частини. У вас мають вийти окремі шматочки.
- Очистіть частинки фрукту від плівки і звільніть зерна, не виймаючи їх з води. Не слід виймати зерна з води одразу після очищення. Залиште їх ще дві-три хвилини – за цей час все зайве (білі плівки і шкірка) спливе на поверхню води, а зернятка граната опустяться на дно.
Читайте також: Як зберегти свіжість продуктів у холодильнику: прості поради, які врятують ваші страви.
- Наостанок приберіть сміття і злийте воду. Повторно промийте зерна і перемістіть їх у чисту тарілку. Готово, можна куштувати!
- Дізнайтесь, що покласти в молоко, щоб воно довше не скисало. У цьому матеріалі ми розповіли про 6 народних лайфхаків.
- Також почитайте про те, як економити електроенергію під час приготування їжі. Візьміть собі на замітку 8 простих порад.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.