Лайм

Чому червону помаду вважають символом свободи та перемоги: історія, яку знають не всі

Вона стала зброєю у боротьбі з нацизмом

Червона помада - така ж вічна класика як маленька чорна сукня або французький манікюр. Червоний колір на губах у багатьох асоціюється із жіночністю та сексуальністю, але мало хто знає, що за часів Другої світової війни червона помада була символом супротиву, свободи та перемоги.

Читайте також: Розкриває секрет особистості: колір губної помади говорить про характер жінки.

Фото: unsplash.com

Історія червоної помади

Адольф Гітлер був проти косметики і навіть намагався її заборонити. Найбільше лідер нацистів ненавидів червону помаду й не дозволяв жінкам наносити її. Тому країни-союзники запустили кампанію, яка заохочувала жінок фарбувати губи у червоний колір. Так червона помада стала символом протесту проти німецької окупації та символом патріотизму і перемоги.

Важливу роль у просуванні червоної помади як невід'ємного елемента боротьби з нацизмом зіграла підтримка британського уряду, зокрема прем'єра Вінстона Черчілля.

Чиновники запустили кампанію "Краса - твій обов'язок", "Губна помада - ваша зброя, а ви солдати тилу", "Покажи своє найкраще обличчя". Сьогодні такі слогани здаються сексистськими і, напевно, викликали б протест, але на той час це була одна з найуспішніших воєнних акцій.

Меседж кампанії був близьким і зрозумілим жінкам, тому червона помада швидко стала символом воєнного гламуру та способом підняття патріотичного духу.

Фото: unsplash.com

Позицію уряду підтримали й косметичні бренди. На полицях магазинів стали з'являтися відтінки червоного з такими назвами, як "Червоний Союзних Військ", "Переможний Червоний", "Зброя Домашнього Фронту" або "Полковий Червоний".

Читайте також: Походження назви печива "Марія" здивує багатьох: до чого тут Російська імперія.

А у 1941-му червона помада стала обов'язковою для жінок, які служили в армії США. Американський уряд звернувся до Елізабет Арден, засновниці косметичної компанії Elizabeth Arden Inc, із проханням створити регламентований відтінок червоного для жінок-військових. Так з'явився відтінок Montezuma Red, який ідеально поєднувався з червоним окантуванням їхньої форми.

Після Другої світової червона помада не втратила своєї популярності. Сьогодні жінки зі всіх куточків світу продовжують наносити на губи відтінки червоного.

Фото: unsplash.com

Дізнайтеся також, навіщо на джинсах роблять маленькі кишені. Вперше вони з'явилися у 1873 році.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати